«Θεσμική ντροπή» χαρακτήρισε την απαράδεκτη κυβερνητική τακτική να μην κληθούν οι βουλευτές όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρά μόνο οι κυβερνητικοί βουλευτές της Θεσσαλίας, στη σύσκεψη που αφορούσε την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, στηλίτευσε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Περιμέναμε, ματαίως, από ό,τι φάνηκε, κάποια πρόσκληση για την πολυδιαφημισμένη σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου, υπό τους κ.κ. Αυγενάκη, Σκυλακάκη, Τριαντόπουλο, Ταχιάο, Λυκουρέντζο κ.α., σε σχέση με την πορεία ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της Καρδίτσας.

Ξεκάθαρα πλέον, για την κυβέρνηση, η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση διαδραματίζει ρόλο διακοσμητικό, ενοχλητικό, ανόητο και αχρείαστο, ενώ οι απόψεις της για τον κοινό μας τόπο, τη Θεσσαλία και τις ανυπολόγιστες καταστροφές που υπέστη, δεν έχουν -κατά την ίδια- “καμία σημασία”.

Τι κι αν εμείς εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε, εδώ έχουμε τα σπίτια μας, τα παιδιά μας, ασκούμε τα επαγγέλματά μας…

Τι κι αν ζήσαμε όλα τα φοβερά, τι κι αν περπατήσαμε σπιθαμή προς σπιθαμή τον πολύπαθο τόπο μας!

Εκείνοι, οι «σοφοί» κυβερνητικοί και εξ Αθηνών ορμώμενοι, γνωρίζουν καλύτερα!

Ο λόγος όμως που δεν μας κάλεσαν είναι απλός και εμφανής:

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ για την εγκατάλειψη του τόπου μας και των Ανθρώπων μας από την Κυβέρνηση, για τους τελευταίους τραγικούς σταθμούς- τον “Ιανό”, το σεισμό στο Δαμάσι, τη “Μήδεια” και, οψίμως, τις θεομηνίες “Daniel” και “Elias” και τις τρομερές συνέπειές τους

Δεν θέλουν να ακούσουν για τα 200.000 στρέμματα που είναι κάτω από το νερό.

Δεν θέλουν να ακούσουν για τη σήραγγα που θα δώσει διέξοδο στα νερά της Κάρλας- καθώς αλλάζουν στάση στο θέμα.

Δεν θέλουν να ακούσουν για τους ρημαγμένους αγρότες και κτηνοτρόφους, για τους επιχειρηματίες που καταστράφηκαν, για τα χωριά που ερήμωσαν, για τα παιδιά μας που έφυγαν από τον τόπο μας.

Δεν θέλουν να ακούσουν για τα χωράφια που είναι γεμάτα λάσπη και φερτά υλικά και που χρειάζονται 1000 ευρώ το στρέμμα για να καθαριστούν

Δεν θέλουν να ακούσουν για τους δρόμους που δεν υπάρχουν, για τα κτίρια που γκρεμίστηκαν, τις γέφυρες που κατέρρευσαν, για τα νερά που άναρχα τώρα διοχετεύονται παντού.

Δεν θέλουν να ακούσουν λέξη για την καθημερινότητα των Θεσσαλών που είναι μαρτυρική.

Διάλεξαν μια σύσκεψη, σε κλειστά δωμάτια, για να ακούν μόνο την ηχώ τους.

Στις Δημοκρατίες όμως ποτέ δεν λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις, μέσα σε “δωμάτια ηχούς”.

Για τη Δημοκρατία, η κατάδειξη στοιχειωδών δημοκρατικών αντανακλαστικών, διάθεσης διαλόγου και ευαισθησίας ΕΙΝΑΙ η πεμπτουσία.

Φοβήθηκε η Κυβέρνηση να μας καλέσει.

Φοβήθηκε να μας ακούσει.

Φοβήθηκε να μας κάνει μέρος μιας ουσιαστικής συνάντησης, που τελικά ήταν μια φιέστα, με πολύ «θα» , με πολύ «ίσως να», με πολύ «θα δούμε» και με καθόλου «ΜΑΖΙ»

Όλα αυτά, ενώ έχουν περάσει παραπάνω από τέσσερις μήνες από τις πλημμύρες.

Ας μας… “ανασυγκροτήσουν”, λοιπόν, ερήμην μας, αν επιμένουν.

Έτσι έμαθαν, έτσι κάνουν…

Η δική μας φωνή θα παραμείνει δυνατή, καθαρή και ασυμβίβαστη.

Εμείς συνεχίζουμε ΜΑΖΙ»