Στις καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αγιάς , για τον εορτασμό των Πολιούχων Αγίων Αντωνίων και την έναρξη της 25ης Γιορτής Μήλου , παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Η Βουλευτής, παρέστη στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, προς τιμήν των προστατών της Πόλης, του Αντωνίου του Μεγάλου και Αντωνίου του Νέου εν Βεροίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου, κ.κ. Ιερώνυμου ,καθώς και στην Λιτανεία της εικόνας των Αγίων Αντωνίων ,υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Τυρνάβου.

Μετά την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων , ακολούθησε η τελετή έναρξης των εγκαινίων της 25Ης Γιορτής Μήλου του Δήμου Αγιάς , κατά την οποία, η κ.Λιακούλη, επεσήμανε τα εξής: :

« Ημέρα μεγάλη και σημαντική σήμερα για τους απανταχού Αγιώτες. Σε κλίμα κατάνυξης τιμήσαμε και φέτος, τους πολιούχιους Άγιους Αντώνιους, με τη συμμετοχή πλήθος πιστών, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, την εσωτερική μας ανάγκη να ενωθούμε με τα ιερά Σύμβολα της Ορθόδοξης εκκλησίας , τους Αγίους και τις παραδόσεις της.

Φέτος, μετά από την επιβεβλημένη διακοπή των πολιτιστικών εκδηλώσεων των δύο προηγούμενων ετών, ο δήμος Αγιάς, τιμά ξανά, τον κόπο των παραγωγών της, προβάλλοντας ταυτόχρονα το εκλεκτό και ευλογημένο τοπικό της προϊόν , το μήλο.

Είμαστε όλοι εδώ, για να αναδείξουμε εκδηλώσεις που είναι τεράστιας σημασίας για την τοπική κοινωνία, γιατί φέρνουν σε πρώτο πλάνο τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής , αλλά και τους ανθρώπους της αγροτιάς και του μόχθου. Η καθιερωμένη Γιορτή Μήλου Αγιάς, αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης για παραθεριστές και επισκέπτες από όλο τον ν.Λάρισας. Είναι μια εκδήλωση που στόχο έχει την προβολή και ανάδειξη του τοπικού προϊόντος, τα Μήλα Αγιάς, που μαζί με το κεράσι , συνδέονται με την παραγωγική ταυτότητα της περιοχής

Είναι όμως παράλληλα μια ευκαιρία σημαντική, για δημόσιο διάλογο σχετικά με την νέα πολιτική κινήτρων και ενθάρρυνσης των παραγωγών, που θέλουν να παραμείνουν στον τόπο τους και να μην εγκαταλείψουν την καλλιέργειά τους. Οι μηλο-παραγωγοί ¨ματώνουν¨ , με το γνωστό πρόβλημα που προέκυψε στις εξαγωγές των μήλων GALA στην Αίγυπτο, και για το οποίο κατέθεσα πρόσφατα κοινοβουλευτική ερώτηση, βλέποντας τον ιδρώτα και τον κόπο τους να πάνε χαμένα και την σοδειά τους απούλητη, χωρίς να παρθεί κανένα μέτρο στήριξης από την Κυβέρνηση. Έχουμε χρέος όλοι να συνεισφέρουμε στον αγώνα τους, που στηρίζουμε και κατανοούμε απόλυτα .

Θέλω να συγχαρώ θερμά τον Δήμο και όλους τους φορείς της περιοχής, καθώς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, των οποίων η δημιουργική σύμπραξη οδηγεί σε ακόμα μια επιτυχημένη διοργάνωση που μας ενώνει ξανά.

Γιατί, μόνο, επιστρέφοντας στις ρίζες μας και τιμώντας την παράδοσή μας, όλοι ΜΑΖΙ, με γνώμονα την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε περιοχής και των τοπικών προϊόντων της, αντλούμε έμπνευση και δύναμη για να εγγυηθούμε την συνέχειά μας.

Πάνω από όλα, ο Τόπος μας και οι Άνθρωποί μας»