Στην συλλυπητήρια ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του Δ,Λαρισαίων, "Λαρισαίων Κοινόν", για τον θάνατο της Μαίρης Ράπτου αναφέρει τα εξής: 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλεια της Δασκάλας Μαίρη Ν. Ράπτου.

Μία εμβληματική προσωπικότητα της Λάρισας, με ανεκτίμητο εκπαιδευτικό έργο και τεράστια κοινωνική προσφορά, πάντα με πυξίδα το Ελληνορθόδοξο ήθος και την Κοινοτική αλληλεγγύη. Κόρη του ιατρού, εθνικού αγωνιστή και βουλευτή Νικολάου Ι.Ράπτου και της Κωνσταντινουπολίτισσας δασκάλας και δημοτικής συμβούλου Λάρισας Ροδοθέας Ράπτου το γένος Πορσανίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της κατοχής, η κλινική του Νικολάου Ι. Ράπτου χρησιμοποιήθηκε ως χώρος αντιστασιακών συναντήσεων και κινήσεων εναντίον των κατακτητών Ιταλών και της «Ρωμαϊκής λεγεώνας». Η δράση του αυτή είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί από τους Ιταλούς κατακτητές ως όμηρος τον Απρίλιο του 1942 και μαζί με μια μεγάλη ομάδα επιστημόνων και έγκριτων πολιτών, μεταξύ αυτών και του Ευάγγελου Αβέρωφ, να μεταφερθεί σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως στην Ιταλία την 1η Μαΐου του 1942. Στη Λάρισα επέστρεψε τον Σεπτέμβριο του 1945, έπειτα από ομηρία 3,5 ετών. Η Δεσποινίς Μαίρη Ν. Ράπτου συνέχισε επάξια αυτούς τους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες της οικογένειάς της και αφήνει πλούσια παρακαταθήκη αρχών και αξιών.
Ο Θεός ας αναπαύσει την ευγενή ψυχή της «εν σκηναίς δικαίων».