Αναχώρησε χθες Κυριακή 03/04/2022 η αποστολή του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας  ΑΕΝΟΛ Α.Ε. για την συμμετοχή του στο 1ο Εργαστήριο της  Διακρατικής Συνεργασίας  στη Γαλλία με τίτλο «Αξιοποιούμε ΜΑΖΙ  ποδηλατικό τουρισμό και πεζοπορία και τις 4 εποχές» στο πλαίσιο του υπομέτρου 19.3 του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER του Μέτρου 19 του  ΠΑΑ.

Το έργο υλοποιείται από την ΑΕΝΟΛ Α.Ε., σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Σερρών «ΑΝΕΣΕΡ» και την ΟΤΔ Ventoux από τη Γαλλία.

Το 1ο Εργαστήριο του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις 3 - 7 Απριλίου 2022,  στην περιοχή του Ventoux της Γαλλίας με θέμα “Χάραξη διαδρομών πεζοπορίας και οργάνωση του κλάδου του ποδηλατικού τουρισμού και τις 4 εποχές” και θα συμμετέχουν οι αποστολές των δύο Ελληνικών Αναπτυξιακών Οργανισμών και η αντίστοιχη Γαλλική Ομάδα της ΟΤΕ Ventoux.

Στα πλαίσια του εργαστηρίου θα γίνει η παρουσίαση της κατάστασης των περιοχών (πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των περιοχών και των αναγκών ως προς τη χωροταξική διευθέτηση και τον εξοπλισμό). Επίσης, θα παρουσιαστεί η υπάρχουσα κατάσταση στη περιοχή της ΟΤΔ ΑΕΝΟΛ Α.Ε. και της ΑΝΕΣΕΡ Α.Ε.  όσο αφορά: 

Σήμανση διαδρομών, 

Χαρτογράφηση,

Υποδομές για πεζοπόρους και για ποδηλάτες, • Καταλύματα hikkers – bikers friendly, 

Κίνηση για τέτοιου είδους τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή Ολύμπου Κισσάβου,

Φορείς που αυτόματα πρέπει να εμπλακούν, ή έχουν ήδη εμπλακεί στην ανάπτυξη αυτού του είδους τουρισμού κ.λ.π.

Η ΑΕΝΟΛ Α.Ε. συμμετέχει στην αποστολή με 11 άτομα που είναι αιρετοί, στελέχη του Οργανισμού καθώς και επιχειρηματίες της περιοχής με δραστηριότητες – υπηρεσίες σε περιπατητικό και ποδηλατικό τουρισμό, ως εξής: 

Τον κ. Φουρκιώτη Ελευθέριο, Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. και μέλος της ΕΔΠ.

Την κ. Δόκου Σουλτάνα, Πρόεδρο της ΕΔΠ και Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τον κ. Μανώλη Γεώργιο, Δήμαρχο του Δήμου Τεμπών.

Τον κ. Καρανίκα Δημήτριο, Αντιδήμαρχο του Δήμου Ελασσόνας.

Τον κ. Ντάγκα Νικόλαο, Αντιδήμαρχο του Δήμου Αγιάς, και εκπρόσωπος της Trekking Hellas Ανατολικής Θεσσαλίας στην περιοχή του Κισσάβου.

Την κ. Μπασδέκη Σεβαστή, Δ/ντρια της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. και Συντονίστρια της Ομάδας ΤοπικήςΔράσης.

Την κ. Σαμαρά Φανή, στέλεχος της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. υπεύθυνη για τις Διατοπικές και Διακρατικές Συνεργασίες του Υπομέτρου 19.3 του Τοπικού Προγράμματος.

Την κ. Χατζούλη Ελένη, μέλος της ΟΤΔ ΑΕΝΟΛ Α.Ε. και της ομάδας έργου για τις Διατοπικές και Διακρατικές Συνεργασίες του Υπομέτρου 19.3 του Τοπικού Προγράμματος.

Την κ. Γεροκώστα Άννα, ειδικό σε θέματα τουρισμού από το Δήμο Τεμπών.

Τον κ. Πιτένη Αθανάσιο, επιχειρηματία της Περιοχής Παρέμβασης που ασχολείται με τονπεριπατητικό Τουρισμό, και συγκεκριμένα της Trekking Hellas Ολύμπου που παράλληλαπαρέχει αντίστοιχες δραστηριότητες – υπηρεσίες, Πρόεδρος του σωματείου Φαέθων Όλυμπος Μαραθώνιος και αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Σ. Κοκκινοπηλού.

Τον κ. Αμαραντίδη Ιωάννη, επιχειρηματία της Περιοχής Παρέμβασης που ασχολείται με τονποδηλατικό Τουρισμό που παράλληλα παρέχει αντίστοιχες δραστηριότητες - υπηρεσίες.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Λευτέρης Φουρκιώτης δήλωσε ότι : 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στη διακρατική συνεργασία με θέμα “Αξιοποιούμε ΜΑΖΙ ποδηλατικό τουρισμό και πεζοπορία και τις 4 εποχές”. Η Ομάδα Τοπικής Δράσης που μας φιλοξενεί στη Γαλλία έχει αναπτύξει σε αρκετά μεγάλο βαθμό τον Ποδηλατικό Τουρισμό και την Πεζοπορία στην περιοχή ευθύνης της και ελπίζουμε μέσα από αυτό το ταξίδι να πάρουμε νέες ιδέες, καινοτόμες πρακτικές και φρέσκο σκεπτικό που θα το αποτυπώσουμε στην περιοχή ευθύνης μας. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της αποστολής τόσο τους αιρετούς για την συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα όσο τους Επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής και τα Στελέχη του Οργανισμού που συμμετείχαν ενεργά σε δράσεις, τηλεδιασκέψεις και άλλες ενημερώσεις για την οργάνωση και την προετοιμασία του 1ου Εργαστήρια και ουσιαστικά του ταξιδιού μας εκεί.”