«Οποιαδήποτε απώλεια σε εναέριο μέσο υπάρχει, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, να είστε βέβαιοι ότι θα αντικατασταθεί από άλλο, εξίσου ίδιας αποτελεσματικότητας εναέριο μέσο», δήλωσε σήμερα από τη Λάρισα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος προήδρευσε μαζί με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά σε σύσκεψη, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Στόχος της σύσκεψης, όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης είναι να βρεθεί ένας κοινός βηματισμός των Δασικών Υπηρεσιών και της Πυροσβεστικής, ώστε «να ανεβάσουμε την αποτελεσματικότητά μας και να περιορίσουμε  τις επιπτώσεις των πυρκαγιών και των φυσικών καταστροφών».

Ο κ. Στυλιανίδης προανήγγειλε ότι θα υπάρξει αύξηση εναέριων μέσων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενώ θα «τρέξουν» δύο μεγάλα  project για τον καθαρισμό δασών.

«Ό,τι και να κάνουμε, θα έχουμε πάντα πυρκαγιές. Η κλιματική κρίση δεν είναι fake news. Χρειάζεται να τις αντιμετωπίσουμε σωστά και να περιορίσουμε τις επιπτώσεις τους», κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.

“Έχουν εκπονηθεί αντιπυρικά σχέδια για 80 εκατ. στρέμματα δασικής γης”, δήλωσε ο Γ. Αμυράς.

“Αυτό το καλοκαίρι είναι το τελευταίο πριν τις εκλογές”, δήλωσε ο Κώστας Αγοραστός, καλώντας όλους σε εγρήγορση, ενόψει του καλοκαιριού, ενώ αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με τους κ.κ. Στυλιανίδη και Αμυρά.

tinealarissa.gr