Σε ενημέρωση για την πρόληψη των παθήσεων του προστάτη, «Προλαμβάνω. Προστατεύομαι» από την 1η ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου Λάρισας, αναφέρονται τα εξής:

Οι παθήσεις του προστάτη ταλαιπωρούν μεγάλο ποσοστό ανδρών, κυρίως άνω των 50 ετών. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 7 στους 10 άνδρες θα εμφανίσουν καλοήθη υπερπλασία του προστάτη στη ζωή τους, 1 στους 2 θα εμφανίσει συμπτώματα προστατίτιδας, ενώ 1 στους 7 θα εμφανίσει καρκίνο του προστάτη.

Ωστόσο, πολλοί αποφεύγουν να επισκεφθούν τον ουρολόγο, με συνέπεια να μην λαμβάνουν εγκαίρως διάγνωση και θεραπεία. 

Η δράση/παρέμβαση στοχεύει στην ενημέρωση των ανδρών για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης των παθήσεων του προστάτη. Στόχος είναι να μάθουν οι άνδρες να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα εγκαίρως, προτού η κατάσταση επιδεινωθεί.

Παράλληλα, επιδιώκουμε να παρακινήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους άνδρες άνω των 50 ετών να προχωρούν σε προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του προστάτη μια φορά το χρόνο.

Οι λήπτες υπηρεσιών υγείας, για περαιτέρω πληροφορίες, μπορούν να τηλεφωνούν στο τηλ. 2410-236742  ή να προσέρχονται στα ιατρεία της δομής, την Τρίτη 12/4/2022, για συνταγογράφηση PSA και ενημέρωση.