Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του ποιητή – δημοσιογράφου Ανδρέα Ανδρουλιδάκη με τίτλο «Μνήμες Κατοχής -Ανοιχτές πληγές στον χρόνο», βρέθηκαν χθες το απόγευμα στη Λάρισα, ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό.

Στην ομιλία του ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε μεταξύ άλλων “βέβαιος ότι κάθε Ελληνας που αισθάνεται τον Ελληνισμό θα πράξει το χρέος του”, ενώ εξαπέλυσε βολές εναντίον της Τουρκίας υπογραμμίζοντας ότι “δεν πρόκειται να ανεχτούμε να υπερισχύσει το δίκαιο του ισχυρού της ισχύος του δικαίου”.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρας, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι “έχει μεγάλη σημασία όχι απλά να θυμάται κανείς την ιστορία αλλά και να διδάσκεται από αυτήν”.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός τέλος υπογράμμισε ότι “το μόνο που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα είναι η ιστορική μνήμη”.

Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου συνδιοργανώθηκε απο΄τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ πριν την παρουσίαση του βιβλίου, εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας του Ιδρύματος «Δε Λησμονώ- Γιώργου Καραμάνου» με τίτλο «Κατοχή».

ertnews.gr