Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, οι εκδόσεις «Γράφημα» και το βιβλιοπωλείο «Καλτσάς» παρουσιάζουν στο κοινό της Λάρισας το 1ο βιβλίο της εκπαιδευτικού, Βάσως Αρσενίου «Στα αζήτητα», την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2022, στις 7:00 μ.μ., στο κέντρο «Δάσκαλος», δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, με ελεύθερη είσοδο.

Διηγήματα θα διαβάσουν ο Αργύρης Γιουρούκης, η Ευδοκία Ποιμενίδου, η Χρύσα Μαστοροδήμου, η Ελεονώρα Τσιαντούλα, η Ζαφειρία Κοτζαμάνογλου κι η Κατερίνα Μπουλουμπάση, την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΟΚΕΛ, Βαγγέλης Ρεμπάπης, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει η εκπαιδευτικός και αρχισυντάκτρια του λογοτεχνικού περιοδικού «ΛεξΩτεχνίες» του ΠΟΚΕΛ, Χρύσα Μαστοροδήμου και η ίδια η Βάσω Αρσενίου.

Η είσοδος είναι δωρεάν, θα γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Πρόκειται για την 1η πρώτη συλλογή διηγημάτων της Βάσως Αρσενίου, η οποία ακολουθεί κρυφά, καθημερινές πορείες ανθρώπων έξω από την πραγματικότητα και θέτει βασανιστικά ερωτήματα.

Ποια είναι η Αναστασία; Πού είναι η χαμένη Ατλαντίδα; Ποιο είναι το ποτό που λύνει τις γλώσσες των ανθρώπων και πώς να κρύψεις τ’ αγκάθια σου; Πώς γκρεμίζεται ένα όνειρο και ξανακάνεις όνειρα, αν δεν πραγματοποιηθούν; Ένα ταξίδι σε μακρινές θάλασσες, σε απάτητα νερά και μια σειρήνα που χωρίζει βίαια τη μέρα στα δύο. Τελικά, ένα βιβλίο που ζωντανεύει τον άνθρωπο, τραβώντας τον από τα αζήτητα.