΄Η πλούσια διαδρομή του έχει καταγραφεί στις μνήμες της Λάρισας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας όπου ο Σάκης Τσιώλης έγραψε ιστορία με την ΑΕΛ και με άλλες ομάδες ποδοσφαίρου.... 25 χρόνια προπονητικής καριέρας κουβαλώντας την εμπειρία ενός δυναμικού παίκτη που δοκιμάστηκε στα δύσκολα...

Χρόνια γεμάτα όνειρα σε Πρέβεζα και Καρδίτσα, στις ανόδους με Πανηλειακό, Θρασύβουλο, Λεβαδειακό, Ολυμπιακό Βόλου και ΑΕΛ. Στιγμές δόξας όταν πανηγύρισε σαν προπονητής το Πρωτάθλημα Ελλάδας και το Κύπελλο, όταν ανέβασε την Λάρισα στη Super League 1.

Η εμπειρία του έγινε βιβλίο....και το απόγευμα επιστρέφει στην πόλη που αγάπησε για να παρουσιάσει την "Επίλυση Αγωνιστικών Προβλημάτων" μέσα από την πένα του γιου του Βαγγέλη Τσιώλη που ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του και αυτή τη χρονιά είναι προπονητής στο Κερατσίνι.

Στις 19.30 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας(Γ. Παπανδρέου 2) σε μια παρουσίαση όπου θα προλογίσει το βιβλίο ο νομικός και επιστημονικός συνεργάτης της Βουλής των Ελλήνων Βάσος Καραμπίλιας , και που θα απευθύνεται σε όλο τον κόσμο αφού η είσοδος θα είναι ελευθερη.

Το βιβλίο αποτελείται από 3 ενότητες.

- Η πρώτη ονομάζεται «Ολική προσέγγιση προπονητικής» και θέτει τις βασικές αρχές μέσα στα οποίες πρέπει να δομείται μία προπονητική μονάδα και η προπόνηση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

- Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο «Προβλήματα και λύσεις» αναλύονται και παρουσιάζονται ολόκληρες προπονητικές μονάδες βασισμένες σε προβλήματα που είχαμε διαπιστώσει μέσα από τα παιχνίδια.

- Στην τρίτη ενότητα παρατίθεται ένα χρηστικό ασκησιολόγιο για τον εμπλουτισμό της προπόνησης.

Όλες οι ασκήσεις στο δεύτερο και στο τρίτο μέρος παρουσιάζονται με έγχρωμα διαγράμματα.

Για την καλύτερη κατανόησή τους συνοδεύονται και από video-animation, το οποίο μπορείτε να το δείτε σε οποιαδήποτε συσκευή, σαρώνοντας το qr-code που βρίσκεται δίπλα από κάθε άσκηση.