Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας για την Εργατική Πρωτομαγιά αναφέρει τα εξής:  

"Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα των εργαζομένων που, με τη διαχρονική τους πάλη, προσπαθούν να αμβλύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσουν και να διευρύνουν κατακτήσεις και δικαιώματα. 

Ο φετινός εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς πραγματοποιείται  κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που ξεκίνησε με τη Ρωσική εισβολή, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, ενός άδικου πολέμου που σκοτώνει άμαχο πληθυσμό, δημιουργεί νέα κύματα προσφύγων και φτώχεια. Ταυτόχρονα, εξαθλιώνει περαιτέρω τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, αφού οι τιμές των αγαθών αυξάνονται ραγδαία και το λαϊκό εισόδημα έχει εξανεμιστεί. Γι’ αυτό είναι κυρίαρχο αίτημά μας  να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος 

Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί και γενικότερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, 12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό μας, παρά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους.

Οι εκπαιδευτικοί  της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο με αγώνα για την  ποιοτική του αναβάθμιση, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις για τους μαθητές και με  σταθερή και μόνιμη εργασία για τους εκπαιδευτικούς.

Οι ιστορικοί αγώνες πριν, την 1η Μάη 1886, μετά, με χιλιάδες νεκρούς της εργατικής τάξης, κοινωνικούς αγωνιστές, διαμόρφωσαν κατακτήσεις που σήμερα κατεδαφίζονται, δικαιώματα στην εργασία, την ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία, τις εργασιακές σχέσεις που σήμερα ανατρέπονται.

Αυτή η ιστορική πορεία, αυτή η παρακαταθήκη επιβάλλει σε όλους εμάς, σε ολόκληρο το λαό μας : ενότητα – ενεργοποίηση – συστράτευση και δυναμική – διεκδικητική και αγωνιστική ετοιμότητα για την προάσπιση δικαιωμάτων και κατακτήσεων 

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά την Κυριακή 1 Μαΐου 2022 με κατάθεση στεφάνου στις 10:30 π.μ. στο μνημείο της πλατείας Ρήγα Φεραίου (πρώην Νομαρχίας) στη συγκέντρωση του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Λάρισας και στη συνέχεια συμμετέχουμε στην απεργιακή πορεία  του Ε.Κ.Λ. από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας".