Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλο πραγματοποίησαν ο συντονιστής και τα μέλη της Επιτροπής Επιχειρηματικότητας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων.

Το Επιμελητήριο είναι κοντά στους νέους και τις νέες, στηρίζει τις επιλογές τους, είναι σε θέση να ακούσει τα προβλήματα τους, τις ιδέες τους και να τους βοηθήσει με την εμπειρία και τις γνώσεις του.

Ο πρόεδρος παρότρυνε μέσα από την συζήτηση τους νέους και τις νέες να τολμούν, να έχουν ανοιχτό μυαλό, να ρισκάρουν, να αφήσουν την ασφάλεια της οικογένειας τους, να δοκιμάζουν και να δέχονται συμβουλές από ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί ήδη στην αγορά.

▪️Τονίστηκε πως οι νέοι/ες σήμερα έχουν πολύ σημαντικές δεξιότητες και γνώσεις οι οποίες λείπουν από την ελληνική επιχειρηματικότητα.

▫️Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα της ενασχόλησης των νέων με τη γη. Η δυναμική της πόλης μας είναι πολύ μεγάλη όσο αναφορά την γεωργία, αλλά φαίνεται πως οι νέοι/ες δεν προσανατολίζονται προς αυτήν την κατεύθυνση.

▪️Τέλος στην συζήτηση για την πανδημία, αναφέρθηκε πως έφερε πολλά προβλήματα στην αγορά, όμως δημιούργησε και ευκαιρίες επένδυσης.

Στόχος της συνάντησης με το Επιμελητήριο ήταν να δημιουργηθεί η αρχή μιας καλής συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των νέων και του φορέα για το παρόν και το μέλλον!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας και πόσο μάλλον η Επιτροπή Επιχειρηματικότητας δεσμεύτηκε να αποτελεί τον σύνδεσμο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Επιμελητηρίου.