Πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ισχυρότατος παγετός σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Κυριακής 13/03, ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα όπου η ελάχιστη θερμοκρασία έπεσε κατά τόπους κάτω από τους -16 βαθμούς Κελσίου.

Η χαμηλότερη ελάχιστη καταγράφηκε στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (θέση Βρύζες) με -16,8 °C, ενώ στο Περτούλι Τρικάλων η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε νωρίς το πρωί ήταν στους -14,2 βαθμούς Κελσίου. 

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες της Κυριακής 13/03. σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και στην Π.Ε. Λάρισας, το πρωί της Κυριακής 13 Μαρτίου. 

Η πόλη της Λάρισας ξύπνησε με το θερμόμετρο στους -3 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι χαμηλότερες τιμές που σημειώθηκαν στην περιοχή είναι: 

- στην Βαμβακού Φαρσάλων με -6 βαθμούς,

- στην Ελασσόνα -6,

- στον Νέσσωνα Τεμπών -6,

- στους Γόννους Τεμπών -5, 

- στα Πλατανούλια -5,

- και στην Χάλκη -4 βαθμοί Κελσίου. 

Το κύμα ψύχους που έφερε η κακοκαιρία "Φίλιππος", υποχωρεί στην περιοχή της Λάρισας από την Δευτέρα 14 Μαρτίου με την σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, που θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με μέγιστες τιμές έως τους 17-18 βαθμούς Κελσίου.