Το δικαίωμα τους στην αξιοπρεπή διαβίωση και την επιστροφή όλων των ποσών που έχουν στερηθεί μέσα από τις περικοπές ζήτησαν οι συνταξιούχοι της Θεσσαλίας στο πλαίσιο πανθεσσαλικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων χαρακτήρισαν παράλληλα ως κοροϊδια τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για την στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και τις προαγγελθείσες αυξήσεις στις συντάξεις από τις αρχές του νέου έτους.

“Κάθε χρόνο χάνουμε πάνω από 7 δισ ευρώ από τις περικοπές που έχουν γίνει στις συντάξεις”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Λάρισας κ. Θ. Κουμαντζέλης, ο οποίος σημείωσε ότι το κύμα των αυξήσεων ροκανίζει πάνω από 2 μηνιαίες συντάξεις.

Κεντρικός ομιλητής στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο ήταν ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ κ. Λ. Μάκας, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι συνταξιούχοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μεγάλο κύμα της ακρίβειας που εκδηλώθηκε ακόμα και πριν από τον πόλεμο, ο οποίος, γίνεται όπως ανέφερε, για τα συμφέροντα των λίγων με αποτέλεσμα να την πληρώνουν οι πολλοί.

Το επόμενο βήμα των κινητοποιήσεων περιλαμβάνει συλλαλητήριο συνταξιούχων στην Αττική, ενώ ο προγραμματισμός αναφέρεται και στην διοργάνωση πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα στις αρχές Ιουνίου.

ertnews.gr