Σε ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού "Λαρισαίων Κοινόν" σχετικά με τον θάνατο του γλύπτη Στέλιου Παπανικολάου, αναφέρονται τα εξής:

"Τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι της «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ» εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Στέλιου Παπανικολάου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από μια σκληρή μάχη με την επάρατο νόσο.

Ο Στέλιος Παπανικολάου ήταν ένας σοφός άνθρωπος, ένας συνειδητοποιημένος, ολοκληρωμένος Πολίτης. Δεν ήταν μόνο ένας καταξιωμένος Γλύπτης, τα έργα του οποίου κοσμούν την πόλη μας, ήταν ένας ακούραστος ερευνητής της ανθρώπινης ύπαρξης και διανόησης.

Συγγραφέας, ποιητής, δάσκαλος πολεμικών τεχνών, βαθύς γνώστης της Ιαπωνικής Κουλτούρας, Ιστορικός ερευνητής, φανατικός εχθρός των φανατικών κάθε είδους. Είχαμε την τύχη να τον έχουμε μαζί μας στα πρώτα μας βήματα ως παράταξη, όταν μαγεμένοι τον ακούγαμε να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θα αποτύχουμε και γιατί παρότι γνωρίζουμε το αδύνατο του πράγματος,
οφείλουμε να ριχτούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο κυνήγι του ακατόρθωτου.

“Δεν υπάρχει τίποτα μεγάλο που να μη ξεκίνησε ως αδύνατο” μας είχε πει σε κείνη την πρώτη μας συγκέντρωση. “Να θυμάστε, ότι το κυνήγι του ονείρου δεν είναι ουτοπία, είναι υποχρέωση”.

Γι' αυτόν τον Έλληνα στην ψυχή και στο σώμα, μπορούν να γραφούν πάρα πολλά. Η ηρωϊκή του μάχη με τον καρκίνο, η ηρεμία με την οποία τον αντιμετώπισε, η απομόνωση των τελευταίων δύσκολων χρόνων, μπορούν να εκφραστούν μόνο μέσα από τις δύο λέξεις που έγραφε στη σελίδα του στο Facebook όποτε τελείωνε κάποιο έργο του: “Σιωπή Τώρα.” "