«Στα μαλακά» έπεσε χθες από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας (ΜΟΕ) 44χρονος Βολιώτης, που κατηγορούνταν για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας κατά συνήθεια.

Ο 44χρονος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το ΜΟΔ Τρικάλων σε ποινή κάθειρξης 7 ετών, χωρίς ελαφρυντικά, χρηματική ποινή 100.000 ευρώ και πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Ο 44χρονος Βολιώτης είχε ασκήσει έφεση επί της απόφασης και χθες το ΜΟΕ Λάρισας μείωσε την ποινή του, καθώς με τον νέο Ποινικό Κώδικα απαλείφθηκε το «κατά συνήθεια» και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών, με τριετή αναστολή.

Το δικαστήριο έκανε δεκτά τα αιτήματα του διορισθέντος συνηγόρου υπεράσπισης και αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της επί μακρόν καλής διαγωγής του κατηγορούμενου μετά την τέλεση της πράξης του.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να αναγνωριστεί μόνον το ελαφρυντικό της επί μακρόν καλής διαγωγής του κατηγορούμενου μετά την τέλεση της πράξης του, αλλά το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε να κάνει αποδεκτά και τα δύο ελαφρυντικά.

Η υπόθεση χρονολογούνταν από τον Ιούνιο του 2015, όταν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε αποκαλύψει την δράση του 44χρονου, για το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

magnesianews.gr