Με ανακοίνωσή του ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, αναφέρεται στο θέμα της απομάκρυνσης μη χρησιμοποιούμενου υλικού από τον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, επισημαίνοντας τα εξής: 

Όσον αφορά στην εναπόθεση μη χρησιμοποιούμενου υλικού (Ιατροτεχνολογικού - Ξενοδοχειακού - Μηχανολογικού κτλ), στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας που η απομάκρυνσή του είναι αρμοδιότητα της Διοικήσεως του Νοσοκομείου και του ΟΔΔΥ θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η αδυναμία του ΟΔΔΥ για την απομάκρυνση του εν λόγω υλικού δε μπορεί να μας αφήνει αδρανείς για τη συνεχιζόμενη κατάσταση.

Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Φώτης Σερέτης έδωσε εντολή στη Διοίκηση του Νοσοκομείου να εφαρμόσουν  άμεσα  τις διατάξεις όπως ισχύουν σήμερα  και συγκεκριμένα α) ΠΔ 715/1979 (ΦΕΚ Α 212) β) το Νόμο 4412/2016 (Α147) προκειμένου  να   απομακρυνθούν  τα ανωτέρω υλικά κάτι που εφαρμόζεται και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της 5ΗΣ Υ.ΠΕ.

Η ανωτέρω διαδικασία θα μπορούσε να διενεργηθεί και χωρίς την παρέμβαση του Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. λόγω του ότι τα Νοσοκομεία είναι ανεξάρτητες και αυτοτελείς Υγειονομικές Μονάδες (ΝΠΔΔ).