Διαδικτυακή ενημερωτική συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Λάρισας ανάμεσα στους εκπαιδευόμενους και την εργασιακή σύμβουλο  της ΕΠΑΝΟΔΟΥ κ. Ειρήνης Ανδριώτη.

Η κυρία Ανδριώτη ύστερα από προεργασία που έκανε με άλλους ειδικούς του φορέα της, ενημέρωσε για το έργο της ΕΠΑΝΟΔΟΥ και έδωσε απαντήσεις σε διάφορα  ερωτήματα που τέθηκαν από τους εκπαιδευόμενους.

Συγκεκριμένα, τα ερωτήματα αφορούσαν στη δυνατότητα φιλοξενίας αστέγων σε δομές φιλοξενίας σε διάφορες πόλεις, στην έκδοση κανονικής ή/και ειδικής άδειας παραμονής αλλοδαπών, στη δυνατότητα ρύθμισης χρεών με διακανονισμούς στην εφορία, στην έκδοση τραπεζικού λογαριασμού με ελλιπή στοιχεία, στις μορφές διαφόρων επιδοτήσεων και τέλος στις δυνατότητες ανεύρεσης εργασίας μέσω διαφόρων φορέων αλλά και στην αναζήτηση σε ιστοσελίδες εταιρειών παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη βασικής εκπαίδευσης στην ψηφιακή τεχνολογία, ώστε να εξοικειωθούν οι εκπαιδευόμενο με την ηλεκτρονική πλέον επικοινωνία, υποβολή αιτήσεων, υποβολή ερωτημάτων με τους διάφορους φορείς, διασφαλίζοντας  έτσι λιγότερη ταλαιπωρία και πιο άμεσα αποτελέσματα.

Η κα Ανδριώτη τέλος ανέφερε, πως υπάρχει η δυνατότητα διαρκούς επικοινωνίας εκπροσώπου του σχολείου με ειδικούς της «Επανόδου» για θέματα που θα προκύπτουν, ώστε κατά το δυνατόν να βοηθηθούν οι εκπαιδευόμενοι μετά την αποφυλάκισή τους.

Πραγματοποιήθηκε μια γόνιμη συζήτηση, παρόλο που η επίλυση κάποιων ζητημάτων σκοντάφτει στην ελλιπή νομοθεσία και τη μη πρόβλεψη για την απόδοση ολοκληρωμένων και σταθερών λύσεων σ’ αυτά.

Τη συζήτηση συντόνισε η Σύμβουλος Σταδιοδρομίας του 2ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας Βασιλική Εξάρχου