Για τις επανειλημμένες τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με το plan B για το φυσικό αέριο ώστε να διασφαλιστεί η επάρκειά του, συζήτησε στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ’’Καλημέρα’’ με τον Γιώργο Αυτιά, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας πως «από τις αρχές του Γενάρη, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης έχει εστιάσει την προσοχή του στο συγκεκριμένο ζήτημα, κάνοντας δημόσιες παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής. Τις θέσεις μας, 2 εβδομάδες μετά, υιοθέτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η χθεσινή σημαντική εξέλιξη με την απόφαση της Ε.Ε. να παρέμβει στο επίπεδο της δημιουργίας μιας κοινής αγοράς φυσικού αερίου, η οποία απλά διαγιγνώσκει το πρόβλημα, εκτός από συμπεράσματα και ευχές, δεν περιέχει συγκεκριμένα μέτρα, παρά μόνο περαιτέρω παραπομπή για τα τέλη Μαΐου». 

Σχετικά με τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας ώστε να παταχθεί η αισχροκέρδεια, η Γραμματέας της Κ.Ο. υποστήριξε ότι «είναι ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο, όταν ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν υπάρχουν. Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε χωρίς έκθεση της, αρμόδιας για το θέμα, ΡΑΕ. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει αποδείξει ότι δεν είναι κόμμα των άναρθρων κραυγών, και στηρίζει κάθε πρόταση που είναι θετική, βάζοντας πάντα πλάτη στα δύσκολα. Όμως, τώρα χρειάζεται να βάλουμε το δάχτυλο στην πληγή, για να σταματήσει το αίμα να στάζει. Ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, μετά από 6 ολόκληρους μήνες». 

Αναφορικά με τις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, η Ευαγγελία Λιακούλη δεν παρέλειψε να σημειώσει πως «ο Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, αυτή τη στιγμή, δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους να μεταβάλουν μονομερώς τους όρους των συμβολαίων, γεγονός που τους επιτρέπει να οδηγούν τις τιμές στα ύψη. Η Κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει άμεσα τόσο ως προς τον έλεγχο τήρησης του Κώδικα από τους παρόχους όσο και ως προς το μίνιμουμ του πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής».

(24) ΣΚΑΙ 26-3-22 - YouTube