Συνάντηση με τον Σύλλογο Παλιννοστούντων Ομογενών Ελληνοποντίων  Λάρισας, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σχετικά με το μείζον  ζήτημα που αφορά στη συνταξιοδότησή τους και  που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, καθώς  και τη διευθέτηση των στεγαστικών τους δανείων.  

Εκ μέρους τους Συλλόγου Ομογενών Ελληνοποντίων Λάρισας, συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Καζαζίδης, ο Αναπληρωματικός Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Καραπετιάν, και τα μέλη κ.κ. Ελένη Καζαζίδου, Ιωάννα Όλγα, και Γρηγόρης Καριδόπουλος .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου εξέφρασαν την αγωνία τους για το κρίσιμο θέμα του συνταξιοδοτικού των Παλιννοστούντων Ομογενών και τη μέχρι τώρα άρνηση της Κυβέρνησης να υλοποιήσει τόσο την προεκλογική, όσο και τη μετεκλογική δέσμευσή της.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργούς είχε υποσχεθεί να αποκαταστήσει την κατάφωρη αδικία που προκάλεσε ο Νόμος «Κατρούγκαλου», βάσει του οποίου βασική προϋπόθεση για τη λήψη της πλήρους Εθνικής Σύνταξης από τους ομογενείς που προέρχονται από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αποτελεί η συμπλήρωση 40 ετών νόμιμης και μόνιμης διαμονής στην Ελλάδα.  

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, αναφέρθηκαν στο χρονίζον θέμα της ρύθμισης των στεγαστικών δανείων των παλιννοστούντων ομογενών, οι οποίοι, εν μέσω πανδημικής και οικονομικής κρίσης,  κινδυνεύουν σοβαρά να χάσουν τα σπίτια τους.  

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε τα εξής:  

«Οι Παλιννοστούντες Ομογενείς Έλληνες του Πόντου αποτελούν τη ζωντανή μνήμη των άδικων διώξεων και βασάνων που έχει διαχρονικά υποστεί ο ελληνισμός. Είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας και της εθνικής μας ταυτότητας.

Η κατάφωρη αδικία που έχει συντελεσθεί τα τελευταία χρόνια σε βάρος τους, σχετικά με το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, τόσο από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία νομοθέτησε την απαράδεκτη ρύθμιση, όσο και από τη σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνεχίζει τον εμπαιγμό των ομογενών μας, πρέπει να λάβει τέλος.

Γνωρίζουμε ότι οι συμπατριώτες μας ήρθαν στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, ενώ έλαβαν το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς μόλις το 1998, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη συμπλήρωση της απαιτούμενης 40ετίας νόμιμης και μόνιμης διαμονής στη Ελλάδα. Αυτές τις ημέρες στη Βουλή συζητιέται το πολυνομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση και αναφέρεται και στους ομογενείς παλιννοστούντες και τις συντάξεις τους .

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής,  έχει καταθέσει 3 φορές σχετική τροπολογία, καλώντας την Κυβέρνηση να αποκαταστήσει την εξόφθαλμη ανισότητα που έχει προκληθεί. Την  καταθέτουμε ξανά και την καλούμε να κάνει δεκτή την τροπολογία μας. Δεν υπάρχει άλλη δικαιολογία. »