Σε πόλη του ποδηλάτου μετατρέπεται σήμερα η Λάρισα καθώς λίγο μετά τις 3 μ.μ. θα γίνει ο τερματισμός του 4ου ΕΤΑΠ (Καρδίτσα - Λάρισα) του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Ένα αθλητικό γεγονός που καλύπτεται τηλεοπτικά από μεγάλο αριθμό καναλιών και ιστοσελίδων σε ολόκληρο τον κόσμο, στέλνοντας έτσι την εικόνα της Λάρισας παντού.

Η τηλεοπτική παραγωγή γίνεται από την Eurovision που θα διανείμει σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και πρακτορεία ειδήσεων του πλανήτη.  

Στην Ελλάδα, η Εrtflix-  EΡΤ Sports θα μεταδίδει ζωντανά τις τελευταίες 2 ώρες  (τα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό και τις απονομές).

Οι ζωντανές μεταδόσεις στην ERTflix  ξεκινούν συνήθως στις 3 το μεσημέρι.

Επιπλέον πληροφορίες για μεταδόσεις και  προβολές σε διεθνή ΜΜΕ

Ο τηλεοπτικός σταθμός  Alpha θα προβάλλει ημίωρη ανασκόπησή των ΕΤΑΠ και της αγωνιστικής δράσης, κάθε βράδυ από τις 27/4 έως και την Πρωτομαγιά.

Ο Alpha θα μεταδώσει και σε 54’ την ανασκόπηση του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου μετά το τέλος της διοργάνωσης,

Το κατ’ εξοχήν κανάλι της ποδηλασίας, το Eurosport, μέσα από τις δύο συχνότητές του, θα μεταφέρει τη μαγευτική εικόνα σε 54 χώρες της Ευρώπης βάζοντας τον Γύρο της Ελλάδας σε 144 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Η παραγωγή περιλαμβάνει καθημερινές ημίωρες ανασκοπήσεις των ετάπ και πλήρη ανασκόπηση της διοργάνωσης, με τις καλύτερες στιγμές, δηλώσεις και όμορφα πλάνα, μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωσή του.

Για σχεδόν δύο εβδομάδες, δηλαδή, η επιστροφή του ιστορικού αγώνα θα βρεθεί στο επίκεντρο και θα διαφημίσει τη χώρα μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Περαιτέρω συμφωνίες έχουν εξασφαλιστεί με παγκόσμια δίκτυα, μεταξύ των οποίων τα:

- CNBC (στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία και την Αμερική),  

- SPOTV Pan Asia, (ESPN καιZHIMBO SPORTS στην Κίνα),

- Fox Sports (σε Κεντρική Αμερική και Αυστραλία),  

- BEIN Sports (σε ΗΠΑ, Καναδά, Τουρκία, Μέση Ανατολή και Ασία),  

- J-SPORTS (Ιαπωνία),  

- Flow Sports (Καραϊβική),  

- SONY - Ten sports (Ινδία),  

- SuperSport (Νότια Αφρική),

- Dubai Sports και CNBC (στην περιοχή MENA),  

- TV5 Monte (Γαλλικό και παγκόσμιο),  

- Sport TV καιSpiler TV (Ουγγαρία), 

- SPTV (Κροατία),  

- RTBF (Βέλγιο),  

- Sport TV (Σλοβενία),  

- A Bola TV - Benfica TV (Πορτογαλία),

- Alpha TV (Φιλανδία),  

- Prime Tel (Κύπρο).

Εικόνα από τον ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας έχουν ζητήσει και θα λάβουν μόλις ολοκληρωθούν οι συμφωνίες κι άλλοι μεγάλοι διεθνείς ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, ενισχύοντας έτσι περαιτέρω τη διεθνή εμβέλεια του εθνικού ποδηλατικού αγώνα.