Από την ομαδική πτώση αθλητών στην γραμμή του τερματισμού σημαδεύτηκε το 4ο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, το μεσημέρι του Σαββάτου στην Λάρισα. Στο τελικό σπριντ μετά τον τερματισμό των δέκα πρώτων αθλητών υπήρξε πτώση ποδηλατών που ακολουθούσαν, οι οποίοι δεν κατάφεραν να κόψουν ταχύτητα και έπεσαν πάνω σε προπορευόμενο συναθλητή τους που είχε χάσει την ισορροπία του και βρέθηκε στο έδαφος. 

Πρόκειται για το δεύτερο διαδοχικά ετάπ με ομαδική πτώση, καθώς το ίδιο συνέβη την Παρασκευή στο 3ο ετάπ στην Καρδίτσα.

Νικητής στο 4ο ετάπ από την Καρδίτσα στη Λάρισα (176,5 χλμ.) ήταν ο Δανός, Νιλς Μπροζ με τον Ιταλόμ Ατίλιο Βιβιάνι και τον Ισπανό, Νταβίντ Γκονζάλεζ να συμπληρώνουν την τριάδα.

Ο Νεοζηλανδός Άαρον Γκέιτ διατηρείται σταθερά στην κορυφή της γενικής κατάταξης, μετά και το σημερινό ετάπ έχει συνολικό χρόνο 16ώρ.38:09, με τον Βέλγο, Λένερτ Τόιχελς να είναι στη δεύτερη θέση σε απόσταση 1:52 και τον Ολλανδό, Λουκ Βίργκντεν και τον Βέλγο, Τζιάνι Μαρσάντ να ακολουθούν στα 2:02.

Οι θέσεις των Ελλήνων

O Κύπριος, Ανδρέας Μιλτιάδης βρίσκεται σε απόσταση 2:11 από τον πρωτοπόρο του αγώνα και στην 8η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ από πλευράς της εθνικής ομάδας ο Περικλής Ηλίας βρίσκεται στα 4:45, ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης στα 14:30, ο Χάρης Καστραντάς στα 14:38, ο Νικηφόρος Αρβανίτου στα 15:28, ο Παναγιώτης Χριστόπουλος-Χέλλερ στα 18:44 και ο Δημήτρης Χριστάκος στα 24:42.