Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης μιλώντας χθες 6/7/2022 στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και τον δημοσιογράφο Μ. Λεάνη μεταξύ άλλων τόνισε, ότι δεν δεχόμαστε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας στην Βουλή την  ευρωατλαντική προπαγάνδα και την αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει ανακοινώσει με επιστολή της στον πρόεδρο της βουλής πως δεν θα συμμετάσχει στην σημερινή συνεδρίαση της Βουλής όπου θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι. 

Γιατί ευθύνεται για την απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, τις διώξεις των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών.

Ευθύνεται για την απαγόρευση  ακόμα αστικών  κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ευθύνεται για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων που ζουν στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και η ελληνική. Ευθύνεται για την νομιμοποίηση της ναζιστικής προπαγάνδας, την αποκατάσταση ως «εθνικών ηρώων» (!) των συνεργατών των Ναζί στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτή μας η στάση  είναι η μεγαλύτερη ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό, ο οποίος έχει γίνει σάκος του μποξ μεταξύ συμφερόντων, από τη μια της καπιταλιστικής Ρωσίας και από την άλλη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και  για να βγει πραγματικά νικητής θα πρέπει να απαλλαγεί, τόσο από τη Ρώσικη εισβολή όσο και από κυβερνήσεις τύπου Ζελένσκι που τον σέρνουν στο σφαγείο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση Ζελένσκι έχει χαρακτηρίσει «ανεπιθύμητα πρόσωπα» (personae non gratae) τον Γ. Λαμπρούλη και άλλα στελέχη του ΚΚΕ, επειδή βρέθηκαν παλιότερα στην Ουκρανία για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ουκρανικό λαό και στους διωκόμενους κομμουνιστές.