Συνέντευξη τύπου έδωσαν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Λάρισας Γ. Λαμπρούλης  μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ  και υποψήφιος βουλευτής, ο Κοδέλας Παναγιώτης Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας  της ΚΝΕ και η Μαρία Κατσούλα μέλος της Τ.Ε. Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Η κεντρική  προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λάρισα θα γίνει την Κυριακή 18 Ιούνη, στις 8:00 μ.μ., στην Πλατεία Αγάλματος Νίκης (φρούριο), με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.  

Αναλυτικά, στη συνέντευξη τύπου οι οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ανέφεραν τα εξής: 

Ξεκινώντας τη συνέντευξη, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη θλίψη μας για το πολύνεκρο ναυάγιο  ανοιχτά της Πύλου, το οποίο  έρχεται να συμπεριληφθεί στην αιματηρή βάρβαρη λίστα των ανάλογων δεκάδων ναυαγίων στη Μεσόγειο και το Αιγαίο κάθε χρόνο.

Οι οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από την πρώτη στιγμή, με πανό σε χώρους νεολαίας και γειτονιές, με εξορμήσεις,  με τη συζήτηση ψηφισμάτων σε σωματεία και μαζικούς φορείς,  τονίσαμε ότι ο λαός, με την ευαισθησία που έχει, η νεολαία, με την αλληλεγγύη που έχει και την έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα πρέπει να νιώθει ως "κανονικότητα" αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα στις θάλασσες του Αιγαίου και της Μεσογείου. 

Το έγκλημα αυτό δεν αποτελεί κάποια «παράπλευρη απώλεια» της εγκληματικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεών της.

Αυτή είναι η αποκρουστική όψη του καπιταλισμού, που μετράει με όρους «κόστους - οφέλους» ακόμα και την ανθρώπινη ζωή, πόσο μάλλον των προσφύγων και μεταναστών, που έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους και ψάχνουν «σανίδα σωτηρίας».

Ίδια είναι η πολιτική που διαλύει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, βαθαίνει την εκμετάλλευση για λογαριασμό του κεφαλαίου, με εκείνη που ανοιγοκλείνει τη στρόφιγγα των μεταναστευτικών ροών ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς σε εργατικό δυναμικό και τα ισχυρά γεωπολιτικά συμφέροντα που συγκρούονται παγκόσμια.

Ίδια είναι η πολιτική που αφήνει απροστάτευτο και εκτεθειμένο τον λαό στην πανδημία, στα εργατικά «ατυχήματα» και τους νεκρούς εργάτες. Στη διαλυμένη Υγεία και τους θανάτους επειδή δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Στις υποσυντήρητες και ανασφαλείς υποδομές που οδηγούν σε εγκλήματα όπως στα Τέμπη.

Το σύνθημα "Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" είναι επίκαιρο όσο ποτέ και εμείς απαντάμε ξεκάθαρα: Εμείς είμαστε με τις ζωές των ανθρώπων.

Το έγκλημα στην Πύλο φωνάζει «ως εδώ»! Η πολιτική της ΝΔ, που προωθεί τη μεγαλύτερη καταστολή, είναι συνέχεια και κλιμάκωση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που υλοποίησε πρώτος τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για τον διπλό εγκλωβισμό και έφτιαξε κάτεργα τύπου Μόριας.

Στηρίζουμε και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην σημερινή κινητοποίηση που  οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στις 19:30 στην κεντρική πλατεία.

Παράλληλα, 8 μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λάρισα εντείνουν το άνοιγμά τους καλώντας σε ενίσχυση του ΚΚΕ στις  εκλογές  στις 25 Ιούνη ώστε  να δυναμώσει ο αγώνας απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα της φτώχειας, της εκμετάλλευσης, των πολέμων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της «κανονικότητας» των πνιγμένων μεταναστών στη Μεσόγειο, απέναντι στην πολιτική την οποία στηρίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Για να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά πως εμείς διαλέγουμε τις ζωές μας, απέναντι στα κέρδη τους.

Με αισιοδοξία από το θετικό βήμα που έγινε στις 21 Μάη,   καλούμε το λαό και τους νέους της πόλης  να σκεφτούν ότι στις 25 Ιούνη  μετράει το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός!

Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και στην αντιλαϊκή της πολιτική, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ άσκησε τέτοια αντιπολίτευση, μέσα κι έξω από τη Βουλή, στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία της ΝΔ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφιζε αντίστοιχα το 70%.

Γιατί κόντρα στη μιζέρια και το «τίποτα δεν γίνεται» αναδεικνύει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας στη δουλειά, στη μόρφωση, στην Υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στον Πολιτισμό, στην προστασία της ζωής του λαού και του περιβάλλοντος.

Γιατί ξέρουμε πού θα είναι το ΚΚΕ την επόμενη μέρα, σε αντίθεση με κόμματα - φαντάσματα που με «θόρυβο» εμφανίζονται και «αθόρυβα» αποσύρονται όταν έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους για λογαριασμό του συστήματος.

Σε αυτήν την προσπάθεια προμετωπίδα είναι η καθημερινή δουλειά με το ψηφοδέλτιο, η πλατιά διακίνησή του, άνθρωπο τον άνθρωπο, στην οποία συμβάλλουν με αυταπάρνηση μέλη, φίλοι και οπαδοί. Παράλληλα  καλούμε το λαό και τη νεολαία να πάρουν μέρος σε δύο κεντρικές εκδηλώσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες:

  • Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 18 Ιούνη, στις 8:00 μ.μ., στην Πλατεία Αγάλματος Νίκης (φρούριο)  όπου και θα  μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει γλέντι.

  • Στη συγκέντρωση νεολαίας που θα γίνει την Τρίτη 20 Ιούνη στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία Λαμπρούλη, στο φρούριο. Στην συγκέντρωση αυτή θα γίνει συζήτηση με τη Μαρία Γαβαλά, μέλος της γραμματείας της ΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.  Στη συνέχεια θα γίνει συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες της πόλης μας. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν οι: Μιχάλης Χώτος, Νίκος Αλεξόπουλος, Δέσποινα Μαύρου, Έλενα Γράβαλου, Γιώργος Γάλλος, Ελισάβετ Ριζαριώτη, Στέλιος Παπαδόντας, Δημήτρης Χαρταλάμης, Δημήτρης Κεχαγιάς, Γιάννης Παγκαίας, Βασίλης Καρμίρης, Θοδωρής Κανάκης, Manifex, Dizzy, Lino. Νωρίτερα στις 18:30 θα γίνει σύσκεψη καλλιτεχνών.