Συναυλία αλληλεγγύης με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών για την στήριξη των πλημμυροπαθών αλλά και για την ανάδειξη όλων των αιτημάτων των επιτροπών αγώνα των πλημμυροπαθών, διοργανώνει την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με την συμμετοχή και την επιμέλεια του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο ταμείο αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου για τις ανάγκες των πλημμυροπαθών όπως για παράδειγμα για αγορά χρωμάτων ώστε να βαφούν από την αρχή κατοικίες που έχουν πληγεί.

Το μήνυμα των διοργανωτών

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο γραμματέας του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Αχ. Σίμος “για την οικονομική στήριξη των δράσεων αλληλεγγύης στους πληγέντες θα διατίθεται κουπόνι των 5 € στο χώρο της Συναυλίας, ενώ θα έχουν την δυνατότητα όλοι να το προμηθευτούν σε συνεννόηση με τα εργατικά σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αλλά και στα παρακάτω σημεία: Εργατικό Κέντρο Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6), «Connectiva» (Βενιζέλου 133), «Μικρός Κόσμος» (Βελή 14), Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής «Μελωδία» (Παναγούλη 26), «Στίλβη – alternative bar» (Ασκληπιού 33) και «Flash» Βιβλιοπωλείο Καλτσάς (Παπαναστασίου 57).

Θα υπάρχει η δυνατότητα και μέσω τραπεζικών λογαριασμών να ενισχυθεί το ταμείο Αλληλεγγύης : GR 0701103970000039729617843 (ΟΝΟΜΑ: ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ) καθώς και ο λογαριασμός του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου μέσω Εθνικής Τράπεζας με IBAN GR1901103970000039701656116. Παρακαλούμε όποιος θέλει να προσφέρει υλική βοήθεια σε πλημμυροπαθείς να μην την φέρει στον χώρο της συναυλίας αλλά στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας τις επόμενες μέρες“.

“Παράλληλα διαμορφώθηκαν και ειδικά αιτήματα για τους καλλιτέχνες όπως πχ να εκδοθεί ειδικό επίδομα για τους συναδέλφους της Θεσσαλίας τους μήνες Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο του 2023. Είναι μεγάλη η οικονομική απώλεια που υπήρχε στο εισόδημα αρκετών συναδέλφων μετά την ακύρωση πολλών εκδηλώσεων τις μέρες της καταστροφής όπως και ανυπολόγιστες ζημιές σε εξοπλισμό. Επίσης να καταργηθούν τα δίδακτρα για όλες τις πλημμυροπαθείς οικογένειες που τα παιδιά τους φοιτούν ή θα γραφτούν σε δομές πολιτισμού κλπ”.

Για τους πληγέντες διατίθενται δωρεάν προκλήσεις συμμετοχής από τις Επιτροπές Αγώνα Πλημμυροπαθών που έχουν συγκροτηθεί σε γειτονιές.

Οι συμμετοχές

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών και του Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας που θα πραγματοποιήσει εικαστική δραστηριότητα στον χώρο της συναυλίας, του Συλλόγου Επαγγελματιών Δισκοθετών Λάρισας, και της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας που ετοιμάζει μια συμβολική παρέμβαση για την σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού.

Είναι επίσης σημαντικό, πρόσθεσε ο κ. Σίμος πως την ίδια μέρα σχεδόν ταυτόχρονα 3 συναυλίες σε Λάρισα, Καρδίτσα και Νάουσα με την συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και διεκδίκησης.

Στη Λάρισα συμμετέχουν δεκάδες καλλιτέχνες, ενώ αρκετοί για τους οποίους δεν υπάρχει δυνατότητα εμφάνισης έχουν στείλει μηνύματα στήριξης όπως ο μουσικός παραγωγός και DJ Baghdad, o stand up comedian Αριστοτέλης Ρήγας, οι μπάντες Gravity Zero, ΕΝΑΛΛΑΞ, οι τραγουδίστριες Δέσποινα Δελή και Σοφία Χρόνη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Η προσέλευση του κόσμου την μέρα της συναυλία ξεκινά στις 5:00 μμ και έναρξη προσδιορίζεται στις 6:00 μμ. Την συναυλία θα ανοίξει 24μελής ορχήστρα μαθητών και καθηγητών από το Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής «Μελωδία»

Στην συνέχεια ως και τις 7:20 μμ την σκυτάλη παίρνουν μπάντες από την εναλλακτική, swing, rock και punk σκηνή: «Evita & the Val Boys», «Aladala Band» , «Sing Along», «Τοξικά Απόβλητα» και η νέα τραγουδοποιός Ελένη Λαγού.

Στην συνέχεια ως τις 7:45 μμ θα εμφανιστούν: Η Ορχήστρα του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με τους Γιώργο Μαγαλιό, Γιάννη Κατσανούλη, Κώστα Κωστούλη, Χρήστο Ανυφαντή, Θέμη Κοπαρανίδη, Παναγιώτη Σδράλη και ερμηνευτές τους : Μαρία Μπέλλου, Βασίλης Καρμίρη, Στέλιο Παπαδόντα, Δέσποινα Μαύρου, Νίκο Αλεξόπουλο, Σπύρο Μαγαλιό, Φώτη Παπανικολάου.

Ακολουθεί η μουσική ομάδα «Χορικός Διθύραμβος»

Από τις 7:45 ως τις 9:15 μμ θα εμφανιστούν τα Balkan σχήματα «Χαονία», «Babo Koro», «Θάνος Σταυρίδης και dRom»

Από τις 21:15 ως τις 22:00 θα εμφανιστεί η ορχήστρα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με μουσική διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη με τους σπουδαίους ερμηνευτές Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Τριανταφυλλίδη καθώς και τον τραγουδοποιό Μανώλη Φάμελλο.

Στις 10:00 μμ θα μας αποχαιρετίσουν σχήματα της περιοχής με μια σλυχρονη ματιά στην παράδοση όπως οι «ARGON» και οι «Βλάμηδες». Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δισκοθετών Λάρισας θα πλαισιώνει μουσικά την ώρα προσέλευσης του κόσμου καθώς και τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των αλλαγών των σχημάτων στην συναυλία.

Στις 18:00 θα πραγματοποιηθούν έξω από τον χώρο της εκδήλωσης δραστηριότητες για παιδιά κάτω των 13 ετών από ομάδα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

ertnews.gr