Σε καθημερινό επίπεδο καταγράφονται πλέον συλλήψεις, από αστυνομικούς της Λάρισας, μεταναστών οι οποίοι σε ρόλο οδηγού συμμετέχουν στο δίκτυο μεταφοράς προσφύγων στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Προχθές, στη 1 τα ξημερώματα και στον κυκλικό κόμβο της ΔΕΥΑΛ, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Λάρισας εντόπισαν Ι.Χ. που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας, το οποίο οδηγούσε 17χρονος υπήκοος Πακιστάν, ενώ επέβαιναν τέσσερις υπήκοοι Συρίας.

Ο 17χρονος οδηγός φέρεται να έλαβε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ για να μεταφέρει οδικώς τους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι προηγουμένως είχαν καταβάλλει περισσότερα από 4.000 ευρώ ο καθένας στους σύγχρονους δουλεμπόρους.

Ο 17χρονος που δεν διέθετε καν άδεια οδήγησης, λόγος για τον οποίο του βεβαιώθηκε πρόστιμο, συνελήφθη και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για να παραπεμφθεί τελικά στον Ανακριτή.

Για τους τέσσερις πρόσφυγες, ηλικίας 25, 26, 28 και 42 ετών θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής επιστροφής, καθώς δεν διαθέτουν έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)