Στην καλλιέργεια βρώμης και ψυχανθών προσανατολίζονται ολοένα και περισσότερο οι αγρότες στην περιοχή της Λάρισας δήλωσαν στην ΕΡΤ3 οι ερευνητές του ΕΛΓΑ Χρήστος Πετσούλας και Δημήτρης Βλαχοστέργιος.

Οι αγρότες καλλιεργούν πλέον κτηνοτροφικά ψυχανθή και φακή. Η παραγωγή καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας κτηνοτροφίας αλλά χρησιμοποιούνται και ως ενισχυτικές καλλιέργειες λόγω παραγωγής αζώτου, πρόσθεσαν.

Μια άλλη καλλιέργεια είναι αυτή της βρώμης που εντάχθηκε τελευταία δυναμικά στη διατροφή μας λόγω των γλυκανών που μειώνουν τη χοληστερίνη, τονίζουν. Αυτή τη στιγμή καλύπτεται το 80% της ελληνικής κατανάλωσης.

Επίσης οι ερευνητές δήλωσαν ότι στο Ινστιτούτο του ΕΛΓΑ δημιουργούνται νέες ελληνικές ανθεκτικές ποικιλίες σε κτηνοτροφικά φυτά και όσπρια που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής.