Την Πέμπτη 30/03/2023 πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κύριος Σαλμάς Ιωάννης, συνοδευόμενος από τον κ. Τριαντάφυλλο Καραπατή, Επίτροπο της 1ης Υπηρεσίας Επιτρόπου Περιφερειακής Ενότητας Λαρίσης και τις κυρίες Ελένης Μύτιλη και Ελένης Βελόνη που απασχολούνται στην ίδια υπηρεσία.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για τις διαδικασίες προμηθειών υγειονομικού υλικού, τα προβλήματα που τυχόν υπάρχουν στη λειτουργία του Νοσοκομειακού χώρου και τη σημασία της χρηστής διαχείρισης. Τονίστηκε η σημασία του ιατρικού επιστημονικού έργου στην αντιμετώπιση του ασθενούς και η ύπαρξη της άμεσης συνεργασίας με το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για την διασφάλιση των απαιτούμενων υλικών ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες. Αναφέρθηκε ο σωστός προγραμματισμός και οι κλειστοί προϋπολογισμοί που αποτελούν παράγοντες σωστής οργάνωσης και διαφάνειας καθώς και η ψηφιοποίηση της διαχείρισης για την καθημερινή παρακολούθηση των αποθεμάτων των υλικών που εφαρμόζεται στο Γ.Ν. Λάρισας, όπως η καλή πρακτική της Διοίκησης να ζητά για κάθε εισαγωγή νέου προϊόντος αιτιολογημένη έκθεση του οικονομικού τμήματος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δ.Σ του Νοσοκομείου παρουσία του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γρηγόρη Βλαχάκη, της Αν. Προϊσταμένης Δ/νσης Διοικητικής – Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Δήμητρας Σαρακατσάνου, της Αν. Προϊσταμένης Υποδ/νσης Διοικητικής Οικονομικής Υπηρεσίας και Προϊσταμένης του Γραφείου Κίνησης κυρίας Αικατερίνης Φιλίππου, της Αν. Προϊσταμένης Οικονομικού Τμήματος Μαρίας Δαλάκα, της Επιστ. Υπεύθυνης  του Κ.Ψ.Υ. κυρίας Χριστίνας Βακάλη.

Η συζήτηση συνεχίστηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου παρουσία των  Διευθυντών Ιατρών του Χειρουργικού Τομέα με θέμα τον ορθό τρόπο εφαρμογής της λίστας Χειρουργείου και  την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ο κος Σαρμάς ενημερώθηκε από τους  Διευθυντές για την τήρηση της λίστας χειρουργείων, την πρόσβαση των ασθενών, τα σταδία από την ένταξη  μέχρι την εξυπηρέτηση του περιστατικού, τις περιπτώσεις ακύρωσης χειρουργείων, καθώς και την απόφαση του Υπουργού Υγείας να επιτρέψει χειρουργεία σε δομές του ιδιωτικού τομέα  υγείας από γιατρούς του ΕΣΥ χωρίς πρόσθετες επιβάρυνσης   για τον ασθενή.