Ο καύσωνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πέμπτη (20/07), συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο (22/07), με τον υδράργυρο να κινείται σταθερά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου και, μάλιστα, να προσεγγίζει ακόμα και τους 44 στη Θεσσαλία και στην περιοχή της Λάρισας. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, βρίσκεται σε ισχύ το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που προβλέπει, για το Σάββατο (22/07), μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας.

Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν στην Ήπειρο και στη Μακεδονία τους 39 με 41 και – κατά τόπους –στην κεντρική Μακεδονία τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμα, στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 42 με 43 και – κατά τόπους – στη Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά Ελλάδα τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, στα νησιά του Ιονίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασία θα είναι 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Πάντως, στη Θράκη και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα, το θερμόμετρο θα φτάσει μέχρι τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου. 

Η θερμική έξαρση θα κορυφωθεί την Κυριακή, ενώ θα ακολουθηθεί και τρίτο κύμα καύσωνα, την ερχόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη Δευτέρα αναμένεται πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Η τρίτη θερμική έξαρση αναμένεται από την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες να διατηρούνται ως και την Παρασκευή.