Το κατάμεστο από μικρούς και μεγάλους Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας στη Λάρισα κατά την φαντασμαγορική, πανέμορφη και πολύ «ζεστή» Τελετή Έναρξης, αποτέλεσε το καλύτερο πρελούδιο για το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Κορασίδων (Κ16).

Ο κόσμος απόλαυσε την τελετή και από ένα σημείο και μετά συμμετείχε σε αυτή, με έντονα χειροκροτήματα αλλά και χορό, και τραγούδι και πολύ κέφι, χαμόγελα, αισιόδοξη διάθεση.

Παρέλασαν οι εκπρόσωποι των 13 ομάδων που συμμετέχουν, με τελευταία την οικοδέσποινα Ελλάδα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης που κήρυξε και την έναρξη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας Βασίλειος Πινακάς, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και μέλος του μπιρό της FINA, Liaison με την υδατοσφαίριση Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής πόλο της FINA Τάμας Μόλναρ, ενώ αναγνώστηκε μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Ο κ.Γιαννόπουλος επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «η επιλογή της Λάρισας ως διοργανώτριας πόλης ήταν εύκολη υπόθεση καθώς διαθέτει πολύ καλές εγκαταστάσεις και κόσμο που αγαπάει και βοηθάει τον αθλητισμό και την υδατοσφαίριση. Από εδώ θα σταλεί το μήνυμα ότι ο αθλητισμός αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών όλου του κόσμου. Θερμά ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων».

Ο κόσμος που κατέκλυσε το Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας στη Λάρισα, έδωσε ώθηση στα κορίτσια της Εθνικής μας ομάδας Κορασίδων Κ16 ετών, που πήραν μια θριαμβευτική νίκη 8-5 επί της Αυστραλίας στην πρεμιέρα τους (β’ όμιλος) στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης.

Το συγκρότημα του Γιώργου Τσόκα βρέθηκε αρχικά να χάνει με 2-0, αλλά στη συνέχεια πέτυχε πέντε αναπάντητα γκολ και πήρε προβάδισμα 5-2 στο τέλος του δεύτερου εξαλέπτου (οι αγώνες στη φάση των ομίλων έχουν μειωμένη διάρκεια, ενώ στα νοκ-άουτ θα ισχύσουν τα γνώριμα οκτάλεπτα).

 Οι Αυστραλές μείωσαν σε 5-4 στις αρχές της τελευταίας περιόδου, αλλά η ελληνική ομάδα αύξησε εκ νέου τη διαφορά και έφτασε στη νίκη.

Η εθνική θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις στον Β΄ όμιλο σήμερα(22/8, 20:45), με αντίπαλο την Ελβετία, και στη συνέχεια θα πάει στη Β΄ φάση, όπου σχηματίζονται νέοι όμιλοι.

Τα αποτελέσματα:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Ιταλία-Κροατία 9-5

Ουγγαρία-Τουρκία 19-3

Ιταλία-Τουρκία 16-7

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Ελλάδα-Αυστραλία 8-5

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΗΠΑ-Ιαπωνία 10-11

Ισπανία-Ιαπωνία 12-6

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ

Ολλανδία-Νότια Αφρική 10-1

Ισραήλ-Νότια Αφρική 14-6