Το επικό φιλμ μεσαιωνικής φαντασίας “Ο Άνθρωπος απ' τον Βορρά” θα προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, από τη Δευτέρα 18 έως Πέμπτη 21 Ιουλίου και το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 22:00 στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος “Μπαρμπής Βοζαλής” στον Μύλο του Παππά.

Ο Σκάρσγκαρντ ως ένας άλλος Άμλετ, έχει μία αποστολή: Nα εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του (Ίθαν Χοκ), να σκοτώσει τον προδότη θείο του, Fjolnir (Claes Bang) και να σώσει τη μητέρα του, βασίλισσα Gudrún (Νικόλ Κίντμαν). Κατά τη διάρκεια της αποστολής του θα γνωρίσει την Olga (Άνια- Τέιλορ Τζόι), αλλά και μία μάγισσα, που δεν είναι άλλη από τη Björk.

Πρόκειται για μια στιβαρή, απόκοσμη περιπέτεια εκδίκησης για τον λόγο τιμής, την ανδρεία στο πεδίο μάχης και τις ιερές δοξασίες μιας άλλης εποχής που έδιναν σθένος και κουράγιο στους έκπτωτους της μοίρας, οι οποίοι μετατρέπονταν σε ατρόμητους και ταγμένους πολεμιστές.

Σε αυτή τη διαχρονική ιστορία, ένας περιφρονημένος ήρωας, δίχως πατέρα και μέντορα, θα ανακτήσει την τιμή του απέναντι σε αυτούς που ατίμασαν τις ρίζες του.

Δράση, Περιπέτεια, Δράμα, Φαντασίας 2022/ Έγχρ/ Διάρκεια137΄
Σκηνοθεσία/ Σενάριο: Ρόμπερτ Έγκερς
Πρωταγωνιστούν: Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Άνια Τέιλορ-Τζόι, Νικόλ Κίντμαν, Ίθαν Χοκ, Γουίλεμ Νταφόε, Κλέις Μπανγκ, Björk
Γενική είσοδος: 4 ευρώ