Κινητοποίηση διαμαρτυρόμενοι για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση ακόμα και των ανεπαρκών μέτρων στήριξης που είχαν ανακοινωθεί από κυβέρνηση, περιφερειακή και δημοτική αρχή πραγματοποίησαν οι πλημμυροπαθείς της συνοικίας του Αγίου Θωμά της Λάρισας.

Με οργανωτή την Επιτροπή Πλημμυροπαθών, έκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό Λάρισας - Ιωαννίνων.

Εκεί, η Λίτσα Γούναρη, εκ μέρους της επιτροπής πλημμυροπαθών, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «δύο μήνες μετά τις πλημμύρες βιώνουμε ξανά την εγκατάλειψη από το κράτος, βλέπουμε την μετάθεση ευθυνών μεταξύ των αρμοδίων.

Έχουμε συναντηθεί με αντιδήμαρχους, έχουμε πάει σε δημοτικά συμβούλια και δεν παίρνουμε ουσιαστικές απαντήσεις, δεν προχωράνε ούτε και τα ελάχιστα που μας είχαν υποσχεθεί. Ελάχιστοι άνθρωποι, ένας στους έξι περίπου, πήραν τις αποζημιώσεις που μας είχαν υποσχεθεί, μεταξύ αυτών και οι συνάδελφοί μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Ακόμα και αυτές οι αποζημιώσεις δεν επαρκούν, έχουμε ξοδέψει από τις τσέπες μας για επισκευές και άλλες εργασίες. Πολλοί άνθρωποι δεν μένουν ακόμα στα σπίτια τους ή μένουν σε ακατάλληλα σπίτια. Διαπιστώνουμε ότι η προστασία της ζωής μας, η αποκατάσταση των ζημιών θεωρούνται από το κράτος κόστος.

Ταυτόχρονα, μια σειρά από απλά ζητήματα όπως η καθαριότητα, η επισκευή των δρόμων, οι ψεκασμοί δεν έχουν προχωρήσει ουσιαστικά».

Οι πλημμυροπαθείς τόνισαν ότι μοναδικό αποκούμπι τους είναι η αλληλεγγύη σωματείων, φορέων και απλών ανθρώπων. Ξεκαθάρισαν ακόμα ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αποκατάστασης των πληγέντων, αποζημιώσεις στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις και πραγματική θωράκιση από φυσικές καταστροφές, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική σύσκεψη στις 26 Νοέμβρη.

902.gr