Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος νυχτερινός αγώνας Run Greece της Λάρισας. Το κέντρο της πόλης πλημμύρισε από αθλητές και αθλήτριες που ήρθαν και από άλλες περιοχές για να τρέξουν στους αγώνες των 5 και 10χλμ. του Run Greece .

Η εκκίνηση και ο τερματισμός των αγώνων έγινε στην Κεντρική Πλατεία, παρουσία των διοργανωτών, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμου Λαρισαίων και του χρυσού Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη.

Στον αγώνα των 10χλμ. πρώτος τερμάτισε ο Λαρισαίος, Γιάννης Ηλίας και ακολούθησαν, ο Απόστολος Κατσαβριάς από την Θεσσαλονίκη με τον Δημήτρη Βλιώρα από τον Τύρναβο.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ιωάννα Πέτρου από τα Γρεβενά και ακολούθησαν οι φίλες της Μαρία Λουκίδου από την Δράμα και η Λουίζα Παπαγιαννώτου από την Κεφαλλονιά.

Στον αγώνα των 800 μέτρων πήραν μαθητές της 4ης , 5ης και 6ης τάξης Δημοτικών Σχολείων, με την εκκίνηση να γίνεται μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους και τον τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία.

Η βραδιά έκλεισε με τον αγώνα των 5χλμ. που ξεκίνησε στις 9 το βράδυ και στην εκκίνηση βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ΕΑΣ Θεσσαλίας, Ηλίας Καφφές, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Βασίλης Πινακάς, οι αντιδήμαρχοι Λάρισας, Γιώργος Σούλτης, Κοσμάς Γιαννακόπουλος και Μιχάλης Αναστασίου, ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Κώστας Κεντέρης και ο πρωταθλητής, Στέλιος Δημότσιος.

Στους νικητές των αγώνων απονεμήθηκαν διπλώματα, μετάλλια και κύπελλα ενώ σημαντική ήταν κι αυτή τη φορά η βοήθεια των εθελοντών και της Τροχαίας Λάρισας που ρύθμισε την κυκλοφορία για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Ο αγώνας της Λάρισας είναι ο τελευταίος του καλοκαιριού, αφού η συνέχεα θα δοθεί στις 17 Σεπτεμβρίου στην Καστοριά και θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Πάτρα και Αλεξανδρούπολη στις 24 Σεπτεμβρίου, με τους οποίους θα κλείσει η σειρά αγώνων Run Greece για το 2023.

ertnews.gr