Συνέντευξη έδωσαν το πρωί της Πέμπτης στην Λάρισα ο Γ. Χαρίτος Γραμματέας της Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ και μέλος της Κ.Ε ΤΟΥ ΚΚΕ και η Μαρία Κωστούλα μέλος του Τομεακού Γραφείου της Λάρισας, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στην πολιτική – πολιτιστική συγκέντρωση των ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με κεντρικό ομιλητή το σ. Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, που θα γίνει το Σάββατο 3 Δεκέμβρη, στο κέντρο Palladium Larissa, στις 7.30 το βράδυ.

Αναλυτικά, στην συνέντευξη αναφέρθηκαν τα εξής: 
"Πιστεύουμε ότι όποια πλευρά των εξελίξεων και αν δούμε, όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, βάζουν επιτακτικά το ερώτημα τι πρέπει να γίνει, ποια είναι η λύση στα καθημερινά αδιέξοδα που βιώνουμε, ποια η διέξοδος προς όφελος του λαού.
Η ακρίβεια ροκανίζει καθημερινά τα λαικά εισοδήματα που μειώνονται, μπαίνει ο χειμώνας και οι περισσότεροι αναρωτιούνται πως δεν θα παγώσουν το χειμώνα. Όμως η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια στον 21ο αιώνα δεν είναι φυσικά φαινόμενα, ούτε εισαγόμενα. Έχουν αιτία και ένοχο, είναι η μόνιμη επιδίωξη για το κέρδος των ενεργειακών και γενικότερα των επιχειρηματικών ομίλων, που υπηρετούν με συνέπεια όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις. Και αυτό, ανεξάρτητα απ’ τις όποιες διαφορές και αντιπαραθέσεις μεταξύ των νυν και των επίδοξων διαχειριστών, που θέλουν το λαό καθηλωμένο και άπραγο.
Ενώ ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, παρότι δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, επιδρά καταλυτικά στις ζωές και στο μέλλον των παιδιών μας. Η χώρα μας μπλέκεται όλο και πιο βαθιά, η πόλη της Λάρισας γίνεται μόνιμη βάση των αμερικανικών drones που επιχειρούν από δω μέχρι τη Μ. Θάλασσα και την Ουκρανία. Επιπλέον εκτός των όπλων που στέλνουμε στην Ουκρανία, αναλαμβάνουμε και την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών σε εγκαταστάσεις της ευρύτερης περιοχής μας.
Όλα αυτά είναι λογικό να προκαλούν αβεβαιότητα, θυμό και αγανάκτηση. Ένα όμως είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο:
Όποτε και ότι κέρδισε ο λαός το έκανε όταν σήκωσε κεφάλι, οργανώθηκε και πάλεψε ενάντια στους εκμεταλλευτές του, συνειδητοποίησε τη δύναμή του και βάδισε μαζί με το ΚΚΕ.
Η απεργία στις 9 Νοέμβρη, με τους χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές και στην πόλη μας έδωσε ανάταση, μπορεί να είναι αφετηρία νέων μεγάλων αγώνων.
Οι οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απευθύνονται σε όλους όσους :
• Δώσαμε μαζί την επιτυχία της πανελλαδικής- πανεργατικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη. Σε όλους τους απεργούς αλλά και σε όσους το σκέφτηκαν, ταλαντεύτηκαν δεν έκαναν τελικά το βήμα. Και αυτοί είναι πάρα πολλοί.
• Εκτιμούν τη συνέπεια, τη δράση, τη μαχητική στάση του ΚΚΕ στην υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε σε όλα.

Θέλουμε να συζητήσουμε τα μεγάλα «γιατί» και το «τι φταίει» για ό,τι ζούμε, για τα συνεχόμενα βάρη στο λαό, κυρίως για το «τι μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε αυτή την κατάσταση», ποια είναι η διέξοδος για το λαό.
Αλλά και να παλέψουμε μαζί στους καθημερινούς αγώνες σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών, σε κάθε πόλη, γειτονιά και χωριό για την υπεράσπιση της ζωής μας, του βιοτικού επιπέδου, του εισοδήματος, για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.
Να αφήσουμε στην άκρη τη λογική της “αναμονής”. Η συνεχώς αυξανόμενη λαϊκή οργή να μην εγκλωβιστεί στην “ακινησία” της αναμονής των βουλευτικών εκλογών. Γιατί δεν αρκεί να φύγει μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, για να έρθει η επόμενη που θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο εξυπηρέτησης των αξιώσεων του μεγάλου κεφαλαίου, των δεσμεύσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί.
Με ενιαίο πανελλαδικό αγώνα για να χτίσουμε «ασπίδα» για το σήμερα, ανοίγοντας τον ελπιδοφόρο δρόμο της ανατροπής του κόσμου της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και των πολέμων.
Αυτό που επείγει είναι να ενισχυθεί το αγωνιστικό πνεύμα μέσα στην εργατική τάξη και όλο το λαό, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, που θα εκφράζεται και στην αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών παντού.
Για να γράψουμε το δικό μας «σενάριο», να βάλουμε τέλος στη σημερινή βαρβαρότητα! Με εμπιστοσύνη στη δύναμη του οργανωμένου αγώνα και συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να ανατείλει η ελπίδα, η προοπτική για το λαό!

Στην εκδήλωση που διοργανώνουμε, μετά την ομιλία του σ. ΓΓ, θα υπάρχει αφιέρωμα στο Μ. Θεοδωράκη με τίτλο «Μες στα σύρματα κλεισμένοι, μα η καρδιά μας πάντα ορθή», Ο Μίκης Θεοδωράκης την περίοδο της επταετίας (1967-1974).

Με αφορμή τον ένα χρόνο από την απώλεια του μεγάλου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη, ομάδα μουσικών από την Λάρισα ετοίμασε και παρουσιάζει μια αναδρομή μέσα από τραγούδια, γεγονότα και αγώνες που σημάδεψαν την ζωή του, τα χρόνια της δικτατορίας στην Ελλάδα. Το αφιέρωμα πλαισιώνουν εμβληματικές δημιουργίες του Μίκη από τους δίσκους: «18 Λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας», «Τα τραγούδια του αγώνα», «Τα τραγούδια του Αντρέα», «Serpico», «Στην Ανατολή».


Συμμετέχουν:
Γιώργος Μαγαλιός (Τύμπανα – Κρουστά)
Σπύρος Μαγαλιός (Φωνή – Κιθάρα)
Δέσποινα Μαύρου (Φωνή)
Φώτης Παπανικολάου (Φωνή)
Παναγιώτης Σδράλης (Μπουζούκι)
Δέσποινα Σωτηρούλη (Φωνή)
Βαγγέλης Τσιμπανούδης (πλήκτρα)

Σε ρόλο αφηγητή και ερμηνευτή ο ηθοποιός Βασίλης Καρμίρης
Μουσική Επιμέλεια: Παναγιώτης Σδράλης


Καμία αναμονή! Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού για να ζήσουν ο λαός και η νεολαία όπως τους αξίζει!