Η Κίνηση «Λάρισα η πόλη μου» συνεχίζει τους Σαββατιάτικους περιπάτους της στην πόλη.

Αυτό το Σάββατο, 7 Μαΐου και ώρα 11.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί περίπατος στους ιστορικούς χώρους της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής Λάρισας, στην καρδιά του ανθισμένου τούτο τον καιρό κάμπου.

Η υποδοχή θα γίνει από τη Διευθύντρια της Σχολής Ευαγγελία Σιώκη και η ξενάγηση από το μέλος της Κίνησης και ερευνήτρια επί σειρά ετών της ιστορίας του χώρου, τη φιλόλογο Ιουλία Κανδήλα.

Η Γεωργική Σχολή Λάρισας δεν είναι μόνο ένας χώρος που συνδέθηκε με την εξέλιξη της γεωργικής και κτηνοτροφικής εκπαίδευσης στον τόπο μας. Είναι ένας χώρος που συνδέθηκε με τη δράση του «Συνταγματάρχη Λιάπκιν» του Μ. Καραγάτση και με τις ψυχαγωγικές αποδράσεις μας τον προηγούμενο αιώνα. Είναι ένας χώρος γεμάτος με ιστορικά κτήρια στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου.

Η πρόσβαση στον χώρο όσων επιθυμούν να πάρουν μέρος στον περίπατο μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: είτε από τον δρόμο Λάρισας – Τρικάλων (αναστροφή στο ύψος της Τερψιθέας ), είτε ακολουθώντας τον μικρό δρόμο δεξιά πριν την είσοδο στη Γαιόπολη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ Λάρισας). Οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλέφωνα των μελών 6946326121 και 6971915958.