Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ένας 65χρονος, ο οποίος παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για διακεκριμένη κλοπή τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και καταδικάστηκε με φυλάκιση 3 ετών (με 3ετή αναστολή).

Ο 65χρονος ανιψιός, μέχρι πρότινος, αποτελούσε το έμπιστο συγγενικό πρόσωπο της 87χρονης άκληρης συνταξιούχου του ΟΓΑ, η οποία -μη έχοντας εμπιστοσύνη στις τράπεζες-, του εμπιστεύτηκε δύο μεταλλικά κουτιά από σφαίρες που περιείχαν περίπου 250.000 ευρώ.

Κουτιά που ο 65χρονος καθ’ υπόδειξη, όπως αναφέρθηκε χθες στο Δικαστήριο, της 87χρονης έκρυψε στον πάτο ενός βαρελιού, σε διπλανή αποθήκη από το σπίτι της.

Από τις 250.000 ευρώ μέσα σε δύο χρόνια, τμηματικά χάθηκαν… οι 220.000, με αποτέλεσμα στα δύο κουτιά να μείνουν μόνο 30.000 ευρώ, εξέλιξη που ανάγκασε την 87χρονη να καταφύγει στο Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων και να μηνύσει τον 65χρονο συγγενή της και… άλλοτε έμπιστο άνθρωπό της.

Ο 65χρονος, απολογούμενος χθες, αρνήθηκε κατηγορηματικά την ενοχή του, με την υπεράσπισή του να σημειώνει με έμφαση πως μετά την κλοπή «άλλων μεταβλήθηκε η οικονομική κατάσταση και όχι του κατηγορουμένου».

Νωρίτερα ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του υπογράμμισε πως «τα όσα κατέθεσε η παθούσα είναι αληθή, είναι πλήρως αποδεδειγμένα» προτείνοντας την ενοχή του 65χρονου.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)