Την ενοχή διοικητικής διευθύντριας ιδιωτικής κλινικής των Τρικάλων, αλλά και νοσηλευτή αποφάσισε χθες το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, ανατρέποντας πρωτόδικη, απαλλακτική απόφαση του Δικαστηρίου Τρικάλων που τους είχε κηρύξεις αθώους, με αφορμή το θάνατο νοσηλευόμενου ασθενή.

Η αθωωτική απόφαση προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος προσέβαλε ως εσφαλμένη την πρωτόδικη απόφαση, με αποτέλεσμα να επαναληφθεί χθες η δίκη και δύο συνολικά από τους τέσσερις κατηγορούμενους να κριθούν τελικά ένοχοι, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά παραυτουργία, με το Δικαστήριο της Λάρισας να επιβάλει ποινή φυλάκισης 2 ετών στη διευθύντρια και 15 μηνών στο νοσηλευτή (σ.σ. όλοι τους με τριετή αναστολή), ενώ οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοι, ο γιατρός της κλινικής και ο έτερος νοσηλευτής, απαλλάχθηκαν των κατηγοριών τους.

Ο 54χρονος ασθενής με βαριά νοητική υστέρηση, όπως αναφέρθηκε χθες στο δικαστήριο, ενώ νοσηλευόταν από 12ετίας στην κλινική των Τρικάλων, ανάβοντας τσιγάρο εκδηλώθηκε φωτιά στα ρούχα του, με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί, ενώ ο ίδιος σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση έχασε τη ζωή του έχοντας εισπνεύσει μονοξείδιο του άνθρακα. 

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)