Το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων, ανακοινώνει την έναρξη του «Βιωματικού Εργαστηρίου Διαχείρισης Άγχους:Πως μπορείτε να κάνετε το άγχος φίλο και σύμμαχό σας». Το βιωματικό εργαστήριο είναι ένα από τα 25 εκπαιδευτικά προγράμματα του νέου κύκλου του Πανεπιστημίου των Πολιτών και εντάσσεται στον πυλώνα «Υγιείς Πόλεις (Υγεία - Ψυχική Υγεία)».

Σκοπός του βιωματικού εργαστηρίου είναι η εκπαίδευση εφήβων και ενηλίκων στην αντιμετώπιση στρεσογόνων καταστάσεων και στην αποτελεσματική διαχείριση του άγχους, μέσω της εφαρμογής ψυχολογικών τεχνικών, ασκήσεων αναπνοής και ενσυνειδητότητας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ακόλουθη θεματολογία:

  • Είδη άγχους και αναγνώριση των συμπτωμάτων.
  • Εκπαίδευση σε ασκήσεις αναπνοών.
  • Εκπαίδευση σε ασκήσεις ενσυνειδητότητας.

4) Δημιουργία πλάνου εφαρμογής των ψυχολογικών τεχνικών βάσει των προσωπικών αναγκών και απολογισμός της συνολικής εμπειρίας.

Το βιωματικό εργαστήριο είναι δωρεάν, θα υλοποιηθεί διά ζώσης στις 14/03, 21/03, 28/03, 04/04 ώρες 17:30-19:00 για τους εφήβουςκαι στις 14/03, 21/03, 28/03, 04/04 ώρες 19:30-21:00 για τους ενήλικες στοΚέντρο Διά Βίου Μάθησης Δ. Λαρισαίων, Αιόλου 4, Λάρισα και απευθύνεται σε  ενήλικες και εφήβους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν νέους τρόπους δημιουργικής διαχείρισης των προκλήσεων της καθημερινότητας αλλά και ιδιαίτερα στρεσογόνων καταστάσεων.

Εισηγητές:

Τζατζάκη Θεοδώρα:MSc, PhD Σύμβουλος ψυχολογικής απόδοσης. Απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία της Άσκησης και στην Αθλητική Ψυχολογία.

Οργάνωση & Συντονισμός: Δημητριάδης Δημήτρης, Τζατζάκη Θεοδώρα

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου των Πολιτών:

https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/

Για εγγραφές:

https://docs.google.com/forms/d/1hEGs9Wf4LcdYLQOZtFXC1QyVjzfhuZW1QYCs3diBnKk/edit

 

Την ευθύνη για  την υλοποίηση του προγράμματος έχει το τμήμα ΔιάΒίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων. Το «Βιωματικό Εργαστήριο Διαχείρισης Άγχους:Πως μπορείτε να κάνετε το άγχος φίλο και σύμμαχό σας» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Διά Βίου Μάθησης)

E-mail: learning-city@larissa.gov.gr

webpage: https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/

facebook: https://www.facebook.com/learninglarissa2016