Την τελευταία ταινία του Γιοακίμ Τρίερ «Ο Χειρότερος Άνθρωπος στον Κόσμο» προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, από τη Δευτέρα 12 Ιουνίου έως Σάββατο 17 Ιουνίου, στις 22:00, στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος “Μπαρμπής Βοζαλής” στον Μύλο του Παππά.

«Ο Χειρότερος Άνθρωπος στον Κόσμο» είναι η Τζούλι (Ρενάτε Ρέινσβε), σύμφωνα με δική της παραδοχή.

Η ηρωίδα θέλει με αυτόν τον ενοχικό χαρακτηρισμό να χωρέσει τα συναισθήματα και τις πράξεις της σε ένα κοινωνικό πλαίσιο και να αυτοπροσδιοριστεί, προσπαθώντας να κατανοήσει τον εαυτό της και την θέση της στον κόσμο.

Η Τζούλι ζει στο Όσλο, σπουδάζει και διατηρεί δεσμό με τον Άξελ (Άντερς Ντάνιελσεν Λι). Όταν ο Άξελ θα αναφερθεί στην πιθανότητα δημιουργίας οικογένειας, η Τζούλι θα θελήσει να θέσει η ίδια τα όρια στη ζωή της και τις αποφάσεις της, καθώς την ακολουθούμε σε αυτό το αποκαλυπτικό για την ίδια ταξίδι επαναπροσδιορισμού της.

Ο Τρίερ χωρίζει την ταινία αυτή σε 12 κεφάλαια, στα οποία εξερευνά υπομονετικά και με κατανόηση τον ψυχισμό της Τζούλι, με φόντο το αστικό τοπίο της πόλης του Όσλο.

Η Ρενάτε Ρέινσβε παραδίδει μια καθολικής αποδοχής φυσική και συναισθηματική ερμηνεία η οποία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ των Καννών. Η ταινία έλαβε 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ.

  • Βραβείο γυναικείας ερμηνείας/ Φεστιβάλ Καννών 2021
  • 2 Υποψηφιότητες για Όσκαρ 2022 Διεθνούς Ταινίας & Πρωτότυπου Σεναρίου
  • 2 Υποψηφιότητες για BAFTA 2022 Διεθνής Ταινίας & Πρώτου Γυναικείου Ρόλου.
  • Υποψηφιότητα για Χρυσό Φοίνικα.

“Ο Χειρότερος Άνθρωπος στον Κόσμο”

Ρομαντική κομεντί 2021 | Έγχρ. | Διάρκεια: 128΄

Νορβηγο-γαλλο-σουηδική ταινία, σκηνοθεσία Γιόακιμ Τρίερ με τους: Ρενάτε Ρέινσβε, Άντερς Ντάνιελσεν Λίε, Χέρμπερτ Νόρντρουμ

Γενική είσοδος 4 ευρώ