“Η ελληνική κρίση, τη δεκαετία 2010-2019, ήταν ένα εργαστήριο πάνω στο οποίο δοκιμάστηκαν πάρα πολλά υλικά, τα οποία τώρα τα αξιοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσει τις νέες κρίσεις, αλλά το θέμα είναι αν τις αξιοποιούμε εμείς. Εάν εμείς διατηρούμε τη μνήμη της κρίσης και τη μνήμη της δοκιμασίας.

Εάν έχουμε την επίγνωση που πρέπει να έχουμε, επίγνωση δημοσιονομική, πολιτική, εθνική, κοινωνική.

Και εάν η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει νέου είδους καταστάσεις, οι οποίες δεν είναι ούτε οι παλιές κρίσεις, ούτε οι παλιές κανονικότητες, αλλά είναι μια διαρκής εγρήγορση στην οποία πρέπει να βρισκόμαστε για πάρα πολλούς λόγους”, επεσήμανε σήμερα, Παρασκευή, από τη Λάρισα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνταγματολόγος, Ευάγγελος Βενιζέλος στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου, που τιτλοφορείται «Εκδοχές πολέμου 2009-2022. Μια συζήτηση με τον Γιώργο Κουβαρά για το παρασκήνιο της οικονομικής κρίσης και όσα ακολούθησαν».

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου Divani, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ και ο Κύκλος Ιδεών έδωσαν το “παρών” μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη, οι βουλευτές της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Κώστας Τζανακούλης, ο καρδιοχειρουργός, καθηγητής Νίκος Τσιλιμίγκας κ.ά.

Στη βιβλιοπαρουσίαση συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι Ανδρέας Γιουρμετάκης, Δημήτρης Κατσανάκης, Θανάσης Σαμαράς και η Ευαγγελία Τσικρίκα.

tinealarissa.gr