Στον χαιρετισμό του στην Γιορτή Φέτας Ελασσόνας ο Βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ - αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης, ανέφερε τα εξής: 

"Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το δήμο Ελασσόνας για την πρόσκληση. Αφού ευχηθούμε καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις και καλή διασκέδαση με το πολιτιστικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί αυτές τις τρεις μέρες, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
Το υπέρογκο κόστος παραγωγής με τις αυξήσεις στο ρεύμα, στις ζωοτροφές και αλλού, έχει μειώσει το ισχνό εισόδημα εκατοντάδων κτηνοτρόφων ενώ την ίδια ώρα παρατηρούνται ελλείψεις σε γαλακτομικά προϊόντα ή αυτά πουλιούνται πανάκριβα στις λαϊκές οικογένειες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη φέτα, που πάει να γίνει είδος πολυτελείας.
Όμως, εμείς το ΚΚΕ, δεν θέλουμε να σταθούμε μόνο σε αυτά που ζουν οι κτηνοτρόφοι, αλλά στις αίτιες τους και στο τι πρέπει να γίνει. Γιατί τα άλλα κόμματα κρύβουν τις αιτίες, φορτώνουν τα αδιέξοδα για τον λαό, στην κακή διαχείριση της μιας ή της άλλης κυβέρνησης, ενώ στην πράξη ακολουθούν την ίδια πολιτική .
Μπορεί διάφοροι να πανηγυρίζουν για το γεγονός ότι καταγράφεται αύξηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, τροφίμων και γαλακτοκομικών.
Η επιτυχία αυτή αφορά αποκλειστικά τις μεταποιητικές βιομηχανικές μονάδες γάλακτος – στα μεγάλα τυροκομεία, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και βλέπουν τα κέρδη τους να αυξάνουν.
Η επιτυχία αυτή δεν αφορά διόλου τους εργαζόμενους που δουλεύουν στις μεταποιητικές μονάδες με μισθούς πείνας, χωρίς σταθερό πρόγραμμα εργασίας, με τις "ευέλικτες" εργασιακές σχέσεις να επεκτείνονται και τους εποχικούς απασχολήσιμους να αυξάνονται.
Η επιτυχία αυτή δεν αφορά τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους που συνεχίζουν να βλέπουν την τιμή γάλακτος να παραμένει σταθερά πολύ κάτω από την τιμή παραγωγής αφού κουμάντο στην αγορά γάλακτος κάνουν 8 μονοπώλια καθορίζοντας τους όρους παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας με αποκλειστικό κριτήριο τα μονοπωλιακά υπερκέρδη τους.
Η επιτυχία αυτή δεν αφορά την εργατική - λαϊκή οικογένεια που περιμένει τις προσφορές των σούπερ μάρκετ για να καταφέρει να αγοράσει "πιστοποιημένα" προϊόντα όπως η "φέτα".

Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από ένα παραγωγικό μοντέλο που κίνητρο έχει την ανταγωνιστικότητα των κερδών και όχι την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού.
Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι για να μείνουν στις καλλιέργειες και στα κοπάδια τους έχουν ανάγκη από εξασφάλιση τιμών που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής για να μένει κάποιο ικανοποιητικό εισόδημα. Έχουν ανάγκη από το χτύπημα της κερδοσκοπίας ώστε να φτάνουν σε φτηνές τιμές τα προϊόντα τους στους καταναλωτές. Έχουν ανάγκη από μέτρα που μειώνουν το κόστος παραγωγής όπως αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν στην τιμή ανά κιλοβατώρα(0,07ευρώ), κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων, επιδότηση των ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές και στα αγροεφόδια, ενίσχυση στο κεφάλι ζώου. Έχουν ανάγκη από κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση. Έχουν ανάγκη από το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι αξίζουν μια καλύτερη ζωή από αυτή που έχουν σήμερα, όπου δίνουν την παραγωγή σε τιμές κάτω του κόστους για να εξασφαλίζουν βιομήχανοι και μεγαλέμποροι τζάμπα πρώτες ύλες και πρωτογενή προϊόντα με αντάλλαγμα τα "τριάκοντα αργύρια" των ενισχύσεων της ΚΑΠ.

Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι χρειάζεται να βγάλουν συμπεράσματα και να πιστέψουν στη δύναμή τους. Να δυναμώσουν τους υπάρχοντες Αγροτικούς - Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, να φτιάξουν καινούργιους όπου δεν υπάρχουν και μαζί με το οργανωμένο αγωνιστικό αγροτικό κίνημα, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους.
Μαζί με τους εργάτες να οργανώσουν την πάλη τους, να οικοδομήσουν με την κοινή δράση τη δική τους συμμαχία ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια κοινωνία που ο μόχθος του εργάτη και του αγροτοκτηνοτρόφου δεν θα συνθλίβεται από τον ανταγωνισμό για τα κέρδη των εμποροβιομήχανων - καπιταλιστών.
Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες εκείνες οι δυνατότητες να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες που υπάρχουν τόσο στην Θεσσαλία όσο και γενικότερα στη χώρα μας καθώς επίσης και η τεχνογνωσία για την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών.
Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο στον αντίποδα του σημερινού, έξω από τα δεσμά των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ, ΝΑΤΟ), που θα στηρίζεται στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, στον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της εργατικής-λαϊκής εξουσίας στον οποίο θα είναι ενταγμένοι οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων.
Για να μπει τέλος στον κατήφορο, οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι και τα λαϊκά στρώματα, πρέπει να σταματήσουν να πιστεύουν στους νέους ή παλιούς σωτήρες.
Έχετε μεγάλη πείρα όλα αυτά τα χρόνια. Ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία τα είδατε όλα. Όλες τις κυβερνήσεις που υποσχέθηκαν ότι θα σας σώσουν. Αυτό όμως που έκαναν όλες ήταν να σώσουν το κεφάλαιο, τους επιχειρηματικούς ομίλους και να πνίξουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Για να αρχίσει κάτι να αλλάζει και να ανοίξει δρόμος για τη γενικότερη ανατροπή αυτής της κατάστασης χρειάζεται συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες, σε όλες τις μάχες και στις εκλογές.
Εμπιστευτείτε μας, δώστε μας δύναμη γιατί παρά τις δυσκολίες σταθήκαμε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, στους αγώνες του λαού της περιοχής".