Στο περιθώριο της χθεσινής του επίσκεψης στη Λάρισα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης επισκέφθηκε το ανακαινισμένο Αλκαζάρ,  το οποίο μετατράπηκε, επί θητείας του,  σε σύγχρονο προπονητήριο -προθερμαντήριο και κέντρο στίβου, με δυνατότητα φιλοξενίας διοργανώσεων πανελλήνιου και διεθνούς κύρους.

Σε ανάρτησή του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει: 

"Ένα μέρος του μυαλού και της καρδιάς παραμένει -και θα παραμείνει- στον αθλητισμό. Και αυτό γιατί είναι τρόπος ζωής και έκφρασης, δίνει ελπίδα και χαρά, ευνοεί τη δημιουργία και κάνει δυνατή την υπέρβαση.

Χθες, σε μια σεμνή συγκέντρωση, γίναμε μάρτυρες της ανακαίνισης του ιστορικού Αλκαζάρ που πλέον μπορεί να φιλοξενεί αγώνες πανελλήνιου και διεθνούς επιπέδου, με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 να το εγκαινιάζει τον Σεπτέμβριο.

Ένα έργο, για την ολοκλήρωση του οποίου πολλοί αμφέβαλλαν, που όμως, σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια και τον ζήλο του ίδιου του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και του Προέδρου του ΕΑΚ Λάρισας Γιάννη Κουρδή έγινε πραγματικότητα.

Το ανανεωμένο, «στιβικό» Αλκαζάρ θα αποτελέσει την κοιτίδα των αυριανών πρωταθλητών που θα μας γεμίσουν θαυμασμό και υπερηφάνεια.

Το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού βρίσκεται στα καλά χέρια του εξαιρετικού συναδέλφου Γιάννη Βρούτση ο οποίος είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει τον αθλητισμό μας ακόμα ψηλότερα!"