Σε ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» Κώστα Βαϊούλη επισημαίνονται τα εξής:

“Με αφορμή τον τελικό κυπέλλου και το ενδεχόμενο να διεξαχθεί στην Λάρισα και στο AEL F.C ARENA, ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Καλογιάννης ξαναχτύπησε με τον, γνωστό τοις πάσι πλέον, αγαπημένο του τσιτάτο: «για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι».

Προσπερνούμε την «γραφική» του δήλωση με την οποία προσπαθεί ανεπιτυχώς να αποκρύψει την χαρακτηριστική του αδράνεια και για να φρεσκάρουμε την φυσιολογικά ασθενή του μνήμη, του υπενθυμίζουμε ότι η «Λαρισαίων Κοινόν» πρότεινε από το 2021 την σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, η οποία θα ζητήσει και θα ελέγξει τις συμβάσεις των εμπλεκομένων πλευρών: της Γενικής γραμματείας Αθλητισμού, της ερασιτεχνικής ΑΕΛ, της «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ» και του Δήμου Λαρισαίων.

Έτσι θα δημοσιοποιηθούν οι όροι των συμβάσεων, οι υποχρεώσεις της κάθε πλευράς που απορρέουν από αυτές αλλά και το παρόν ιδιοκτησιακό καθεστώς. Στόχος της επιτροπής θα είναι η απόδοση του γηπέδου στον φυσικό της ιδιοκτήτη που είναι οι δημότες της Λάρισας.

Δυστυχώς, για το ζήτημα του γηπέδου η απάντηση του Δημάρχου ήταν άκρως απογοητευτική, αλλά ταυτόχρονα και ενδεικτική του τρόπου που άσκησε την εξουσία όλα αυτά τα χρόνια. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι γι’αυτόν το ζήτημα του γηπέδου έχει λήξει και ο ίδιος δεν προτίθεται να το επαναφέρει ως διεκδίκηση της πόλης (!). (πρακτικά Δημοτικού Συμβουλίου 26/1/2021).

Η «Λαρισαίων Κοινόν» θεωρεί ότι η συγκυρία ευνοεί στο να ανοίξει το ζήτημα και είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε να υπάρξει ένα ενωτικό διεκδικητικό πλαίσιο από όλες τις παρατάξεις του Δήμου Λαρισαίων, για να ανοίξει ο δρόμος για την απόδοση του γηπέδου στον φυσικό της ιδιοκτήτη: τους δημότες της Λάρισας και την ποδοσφαιρική ομάδα της Α.Ε.Λ.