«Ήμασταν εδώ από την πρώτη στιγμή και ενημερώσαμε εγκαίρως πριν έρθει το φαινόμενο με δελτία τύπου και συνεντεύξεις, αλλά και με μηνύματα από το 112 μετά την Τρίτη που ήταν σε εξέλιξη το φαινόμενο» δήλωσε Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφορικά με την τεράστια καταστροφή στην Περιφέρεια από την κακοκαιρία Daniel.

Ο κ. Αγοραστός πρόσθεσε ότι «τα έργα είναι εδώ και μπορεί ο καθένας να δει αν λειτούργησαν» ενώ για την κριτική που δέχεται σχολίασε ότι «ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει από το γραφείο του».

Ο κ. Αγοραστός δήλωσε ότι μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Ιανός τον Σεπτέμβριο του 2020 η Περιφέρεια Θεσσαλίας έλαβε κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών ύψους κάτω από 100 εκατ. ευρώ.

«Ό,τι κάναμε, εγγράφεται, αλλιώς δεν μπορεί να πάρεις τις πιστώσεις» είπε χαρακτηριστικά και απαρίθμησε έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Για τη γέφυρα του Ξηριά είπε ότι είναι κατασκευασμένη σε δύο περιόδους, τις δεκαετίες 1950-1960 και 1980-1990. Πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν βελτιώσεις σε πρόβλημα που υπήρχε στα δύο μεσόβαθρα. Τα καινούρια μεσόβαθρα άντεξαν, το παλιό δεν άντεξε, είπε χαρακτηριστικά.

Τα μεγάλα έργα που έκανε η Περιφέρεια άντεξαν, σχολίασε.

skai.gr