Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έφερε η κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Kώστας Αγοραστός τόνισε πως ήδη έχουν ξεκινήσει τα έργα ανασυγκρότησης και αποκατάσταση των δρόμων στην περιοχή, ενώ τα μέτρα ανακούφισης θα αφορούν όλους τους πληγέντες που είδαν τα σπίτια, τους αγρούς τους, τα ζώα τους και τις επιχειρήσεις τους να χάνονται.

"Ξεκινήσαμε με συνεχείς και εντατικούς ρυθμούς όσο πιο γρήγορα μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε μία άμεση σχέση με τους ανθρώπους, δεν γίνεται μέσω τρίτων, αλλά μέσα από την επαφή που έχουμε με τους ανθρώπους στις πληγείσες περιοχές".

Όσον αφορά την κριτική που δέχτηκε για τη διαχείριση της κακοκαιρίας, δήλωσε:

"Την πρώτη ημέρα ήμουν στη Μαγνησία και επιχειρούσαμε με τα μηχανήματα μάς. Τη δεύτερη ημέρα ήμασταν στην Καρδίτσα από το πρωί μαζί με τον δήμαρχο και τα μηχανήματα σε όλες τις γέφυρες και τα ποτάμια. Την τρίτη ημέρα ήμασταν στη Λάρισα και στα Τρίκαλα. Ήμασταν κοντά, ήμασταν εκεί" δήλωσε.

Όπως ανέφερε ο κος Αγοραστός, έργα όπως καθαρισμός ρεμάτων, ποταμών και συντήρησης αναχωμάτων είχαν ολοκληρωθεί, ωστόσο δεν άντεξαν την πίεση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

"Υπήρξε μεγάλη μάζα νερού και τα έργα δεν άντεξαν σε τόσο μεγάλες πιέσεις. Όποιο έργο και να ήταν, ήταν πρωτόγνωρο το φαινόμενο", είπε.

"Το 2018 όταν μας εκχώρησαν την αρμοδιότητα του καθαρισμού των ρεμάτων και των ποταμών η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας είχε δώσει τους ανάλογους ανθρώπινους και χρηματικούς πόρους. Τότε πήγα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και κατέθεσα ότι χρειάζομαι ανάλογους πόρους για αυτή τη δουλειά", κατέληξε ο περιφερειάρχης.

megatv.com