Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα κάτοικοι της Αγιάς Λάρισας, την οποία επισκέφτηκε συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, από τη Μαρία Γαβαλά μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας, τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας, τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή και εκ νέου υποψήφιο στο νομό Λάρισας, άλλους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό, και τον Τάσο Τσιαπλέ υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υποδέχτηκε στην κεντρική πλατεία όπου και μίλησε στους συγκεντρωμένους λίγο αργότερα, ο Αντώνης Γκουντάρας, δήμαρχος Αγιάς. Το παρόν έδωσαν οι πρόεδροι των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών του Δήμου Αγιάς εκφράζοντας την έμπρακτη αναγνώριση και εκτίμηση της στήριξης του ΚΚΕ στους αγώνες των αγροτών.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας παίρνοντας τον λόγο σημείωσε ότι τις δύο εβδομάδες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις, για να φτάσει παντού το κάλεσμα του και να πέσει τη μέρα των εκλογών το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη. Αυτό που κρίνεται για το λαό είναι ποια δύναμη μπορεί να σταθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα είναι από χέρι αντιλαϊκή γιατί ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν τον μονόπλευρο προσανατολισμό στην εξαγωγή αγροτικών προϊόντων (εξωστρέφεια), που ωφελεί τους εμποροβιομήχανους, την ώρα που οι αθρόες εισαγωγές προσθέτουν νέες δυσκολίες στη ζωή των αγροτών, υποβαθμίζουν την ποιότητα βασικών ειδών διατροφής του λαού. Ανέδειξε τις ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν μέχρι τώρα γιατί προβάλουν ως μονόδρομο την ΚΑΠ και έχουν διαμορφώσει έναν ΕΛΓΑ που προβλέπει χαράτσια για τους βιοπαλεστές αγρότες.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις στρατηγικές τους επιλογές που καθορίζονται από τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Γι' αυτό από κοινού με την ενεργειακή τους πολιτική για παράδειγμα ήδη εδώ και ενάμιση χρόνο πληρώνετε δύο και τρεις φορές παραπάνω το ηλεκτρικό ρεύμα. Το θεσμικό πλαίσιο που με τους πλειστηριασμούς βγάζει στο σφυρί την κύρια κατοικία, χωράφια και αποθήκες. Υπογράμμισε ότι από κοινού δεν υποστήριξαν τις προτάσεις νόμου και τροπολογίες του ΚΚΕ με μέτρα στήριξής των αγροτών.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ολοκληρώνοντας την ομιλία του επεσήμανε ότι μέσα από αυτό τον αγώνα, ασκώντας μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση οι αγρότες κατάφεραν να αποσπάσουν 250ευρώ/στρέμμα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στα Μήλα και 150ευρώ/στρέμμα για τα Κάστανα και δοθεί μια ανάσα τόσο στους αγρότες όσο και στην οικονομική ζωή της Αγιάς. Έτσι το σύνθημα που προβάλει το ΚΚΕ ότι ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βρήκε ουσιαστικό αντίκρισμα και υλοποίηση στο αγώνα που δόθηκε και δίνεται με επίκεντρο την Αγιά το τελευταίο 7μηνο. Το ΚΚΕ στήριξε ουσιαστικά τον δίκαιο αυτό αγώνα με ερωτήσεις και επερωτήσεις στην Βουλή αλλά θα συνεχίσει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να υλοποιηθούν και οι υπόλοιπες δεσμεύσεις που απέσπασαν από την κυβέρνηση.

Σε αυτούς τους αγώνες το ΚΚΕ ήταν πάντα μπροστά με ανιδιοτέλεια, μαχητικότητα, γιατί σημαία έχει το δίκιο του λαού, γιατί σε κρίσιμες στιγμές δεν τα διπλώνει, γιατί το ΚΚΕ έχει αναλάβει τη μεγάλη ευθύνη να ενώσει τις λαϊκές διεκδικήσεις κάτω από το σύνθημα: «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής», για να γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει, να ζήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής και κάλεσε στις 21 Μάη να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατός ο λαός.

Το βράδυ στις 8 μ.μ., ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Θα χαιρετίσουν: Ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υποπτέραρχος (Μ) ε.α., υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας. Στις 10 μ.μ. θα παραβρεθεί στη συνεστίαση των ΤΟ Λάρισας και Υπαίθρου του ΚΚΕ, στο κτήμα Δριστέλλα (7ο χιλιόμετρο Λάρισας - Τυρνάβου).

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντ. Γκουντάρας σημειώνοντας μεταξύ άλλων «καλωσορίζουμε σήμερα στην Αγιά το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Σε μια μεγάλη συγκέντρωση που αποδεικνύει ότι οι αγώνες του ΚΚΕ για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, της αγροτιάς και της κτηνοτροφίας, έχουν μεγάλη απήχηση στην περιοχή μας. Απήχηση και επιρροή που φαίνεται στην καθημερινή μάχη των δυνάμεων της κοινωνίας, απέναντι σ' ένα αντιδραστικό σύστημα εκμετάλλευσής της, που όμοιο δεν αντιμετωπίσαμε ίσως ποτέ. Η αγωνιστικότητα των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής, οι ενωτικές πρωτοβουλίες της ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, η συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς και τους συλλόγους πανελλαδικά, καθιέρωσαν την Αγία ως το σημείο συνάντησης και το ορμητήριο για τον μεγάλο αγώνα των διεκδικήσεων, των δίκαιων διεκδικήσεων!

Και μέσα από αυτόν τον αγώνα κερδίσαμε πολλά... όχι όλα... όχι όσα θέλαμε... Εχουμε δρόμο μπροστά μας και μάχες, μεγάλες μάχες να δώσουμε... Κερδίσαμε όμως την ενότητα μας που μας δυναμώνει και μας κάνει ισχυρούς απέναντι στις καθημερινές αδικίες... Και αποτελεί δικαίωση, Γραμματέα, για όλους τους Αγρότες της Χώρας, όπως και ιδιαίτερη τιμή για την Επαρχεία μας, η συμμετοχή του Ρίζου Μαρούδα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ. Οπως αποτελεί αναγνώριση των αγώνων των Αγροτών η παρουσία σου στην Αγιά! (...) Γιατί μαζί, αταλάντευτα και με συνέπεια, θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα και θα σταθούμε απέναντι στις πρακτικές τους, μένοντας πιστά στο πλευρό των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των φοιτητών, των μικρομεσαίων. Εχουμε χρέος να υπερασπιστούμε και θα υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας! Αβέκ βικτουά (σσ με τη νίκη)!!!»

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Ρίζος Μαρούδας τονίζοντας «είναι ιδιαίτερη τιμή για μας που βρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Αγιά, μια περιοχή με μεγάλη συμβολή σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στο πέρασμα όλων των χρόνων, ξεκινώντας απ' τις μεγάλες κινητοποιήσεις με το κίνημα παλιών πολεμιστών ενάντια στα τσιφλίκια απ' το 1924 ακόμα, μετά στην Εθνική Αντίσταση, φτάνοντας στο σήμερα όπου η Αγιά το προηγούμενο διάστημα ήταν το επίκεντρο των αγροτικών κινητοποιήσεων. (....) Είναι κοινή ομολογία και παραδοχή τουλάχιστον των αγροτών και των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων ότι το ΚΚΕ στάθηκε μπροστά σε όλους τους αγώνες και τα προβλήματά τους (...) Το ΚΚΕ στήριξε τα αγροτικά αιτήματα αλλά και τις μορφές πάλης (...) πρέπει να θυμίσουμε ότι κατέθεσε και τροπολογία στη Βουλή για ελάφρυνση των νοικοκυριών, αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, μείωση της τιμής του ρεύματος, οικιακού και αγροτικού, να υπάρχει κατάργηση ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, στα μέσα και τα εφόδια. Τα υπόλοιπα κόμματα την απέρριψαν κι αυτό δείχνει τις προθέσεις τους (...) Η Αγιά μπορεί να κάνει την έκπληξη με ένα ισχυρό ΚΚΕ».

902.gr