Σε συμπόρευση και ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, σε όλες τις καθημερινές μάχες και στις βουλευτικές εκλογές κάλεσε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε συγκέντρωση στη Λάρισα στην κατάμεστη αίθουσα του «Palladium Larissa». Τόνισε ότι η πραγματική σύγκριση δεν είναι ανάμεσα στην ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, με φτερούγα ολίγον ΠΑΣΟΚ, η πραγματική σύγκριση είναι ανάμεσα σ’ αυτό που πραγματικά ζούμε σα λαός, που γίνεται όλο και πιο αδιέξοδο και σ’ αυτό μπορούμε να ζήσουμε αληθινά.

Υπογράμμισε πως «απευθυνόμαστε σε όλους και όλες, ακόμα και αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας. Σας προσκαλούμε να πάρετε, όλοι και όλες εσείς που προβληματίζεστε, που αγανακτείτε και λέτε πως δεν πάει άλλο, μια θέση στους αγώνες, στο κίνημα, δίπλα στο ΚΚΕ, για να φέρουμε πιο κοντά τις πιο όμορφες μέρες που δεν ζήσαμε ακόμα». Τόνισε πως «το αδύνατο έγινε δυνατό πολλές φορές στο παρελθόν, ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές. Μπορεί να συμβεί και σήμερα, γιατί τέτοιες κρίσιμες στιγμές ζούμε. Μπορεί, όταν η συνεχώς αυξανόμενη λαϊκή οργή δεν εγκλωβίζεται στην “ακινησία” της αναμονής των εκλογών, δεν περιμένει δηλαδή πότε ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών, μπας και κατέβει "δια της επιφοιτήσεως", κανένας νέος «σωτήρας» στην πολιτική ζωή του τόπου. Τέτοιοι ούτε υπήρξαν ποτέ, ούτε υπάρχουν. Υπάρχει μόνο ο λαός που μπορεί να σώσει το λαό σήμερα».

Πρόσθεσε πως «το αδύνατο γίνεται δυνατό, όταν η λαϊκή οργή και αγανάκτηση, δεν παγιδεύεται στα κάλπικα διλήμματα και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, αντιπαραθέσεις που δεν αφορούν βέβαια την ουσία της πολιτικής που εξυπηρετεί το κεφάλαιο, αλλά ποιος -πιθανά με ποιον συνέταιρο- θα έχει το πάνω χέρι στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, για να συνεχίσει και να επεκτείνει αυτή την πολιτική για την οποία όλοι τους έχουν δεσμεύσεις».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως είναι «άπειρα τα παραδείγματα που αποδεικνύουν πως το δίκιο του λαού, δεν μπορείς να το ψάχνεις στον καπιταλισμό και τις κυβερνήσεις του. Το δίκιο σου το βρίσκεις με τον αγώνα, την οργάνωση, τη διεκδίκηση, που βάζει στο στόχαστρο αυτούς που στο στερούν και ταυτόχρονα, ανοίγεις το δρόμο για να το επιβάλεις με ριζικές αλλαγές, στην κοινωνία και την οικονομία με τη δική σου εργατική-λαϊκή εξουσία».

Καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους ο Δημήτρης Αβρανάς, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Χαιρετίζουμε, όλους εσάς που είστε στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης της πάλης του λαού μας, της εργατικής τάξης, των βιοπαλαιστών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των μαθητών, των φοιτητών, του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος. Όλους εσάς που μαζί δώσαμε μέσα από τους φορείς του κινήματος, την πρόσφατη απεργιακή μάχη, που ενώσαμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς και συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας. Όσους συναντάμε στα μπλόκα της αγωνιζόμενης αγροτιάς που ετοιμάζεται για ακόμα μια φορά να δώσει τη δική της απάντηση απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Όσους αγωνιούν, ανησυχούν για το ρόλο της Λάρισας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και εναντιώνονται στην εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.»

902.gr