Αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη των έργων αποκατάστασης σε σημεία του οδικού δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από τον Daniel, έδωσε σε συνέντευξη τύπου  ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

κ. Δημήτρης Κουρέτας επεσήμανε ότι η περιφέρεια «τρέχει» τις εργασίες αποκατάστασης στα σημεία που επιχειρεί και αρκετά από τα έργα έχουν ήδη προχωρήσει σημαντικά όπως η γέφυρα του Ροπωτού στα Τρίκαλα που υπέστη βλάβη από τον Daniel και τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Όπως είπε, ο περιφερειάρχης οι βλάβες της συγκεκριμένης γέφυρας δεν είχαν σχέση με την στατικότατα της κατασκευής, αλλά αφορούσαν στην παράσυρση του μεταβατικού μέρους της γέφυρας δηλαδή του τμήματος που συνδέει την γέφυρα με τον υπόλοιπο δρόμο.

Υπενθυμίζεται ότι η γέφυρα παρέμεινε κλειστή για εφτά σχεδόν μήνες και μετά από την μελέτη των υπηρεσιών της περιφέρειας και την συνεργασία με τους εργολάβους της περιοχής με τους οποίους υπήρχαν ανοιχτές εργολαβίες για αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υποδομών, η Περιφέρεια ανέλαβε την αποκατάσταση. Το έργο  πλησιάζει στο τέλος και μετά από λίγες ημέρες και τη στεγανοποίηση των υλικών τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί θα παραδοθεί  στην κυκλοφορία και θα βελτιώσει σημαντικά  τις συνθήκες της καθημερινότητας των πολιτών της περιοχής.

Αντίστοιχες εργασίες βρίσκονται σε  εξέλιξη σε γέφυρα στην περιοχή των Καλών Νερών Μαγνησίας και στη γέφυρα Ξεριά, στον Αλμυρό, της ΠΕ Μαγνησίας.

Προσωρινές εργασίες σχεδιάζονται επίσης στην κατεστραμμένη γέφυρα της Αμπελειάς στα Φάρσαλα.

Επίσης, η περιφέρεια έχει σχεδιάσει την τοποθέτηση γέφυρας BALLEY στην περιοχή Τσίτος και την κατασκευή μιας νέας ενισχυμένης διάβασης ιρλανδικού τύπου στην περιοχή Στουρναραίικα. Παράλληλα εξετάζεται η δυνατότητα προσωρινής αποκατάστασης και βελτίωσης των συνθηκών κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο του Ασπροποτάμου και μέχρι το χωριό Κρανιά της ΠΕ Τρικάλων.

Στην ΠΕ Καρδίτσας κατασκευάζεται μια νέα διάβαση ιρλανδικού τύπου στην περιοχή της γέφυρας Αργύρη και γίνονται ήπιες παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία.

Δυστυχώς, τόνισε ο Περιφερειάρχης η βλάβη στο δρόμο που συνδέει το Μουζάκι με τη Λίμνη Πλαστήρα είναι εκτεταμένη και η περιφέρεια δεν έχει τη δυνατότητα να παρέμβει με κάποιο προσωρινό έργο. Οι επισκέπτες της περιοχής Λίμνη Πλαστήρα και κυρίως αυτοί που έρχονται από την περιοχή Μουζακίου και Τρικάλων θα υποχρεωθούν να ακολουθήσουν μια μακρύτερη αλλά ασφαλέστερη διαδρομή.

Επιπλέον αυτών η περιφέρεια έχει αναθέσει εργολαβίες για τη διαγράμμιση και σηματοδότηση του οδικού δικτύου και κυρίως των επικίνδυνων σημείων αυτού.

Ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι η περιφέρεια προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες μετακίνησης των κατοίκων της Θεσσαλίας αλλά και των επισκεπτών για την περίοδο του Πάσχα ενώ ζήτησε από τους οδηγούς που κινούνται ή πρόκειται να κινηθούν στο ορεινό οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας, διότι υπάρχουν βλάβες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Επιπλέον,  ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι όσο πλησιάζουμε προς τις ημέρες του Πάσχα και θα υπάρχει καλύτερη πρόγνωση για τα καιρικά φαινόμενα, η περιφέρεια θα ανακοινώσει και θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα της ειδικές οδηγίες και θα επισημαίνει τα σημεία του οδικού δικτύου που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.