Σε δήλωση του o υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, επικεφαλής του συνδυασμού "Πρωτοβουλία", Δημήτρης Κουρέτας αναφέρει:

“Ο κ. Αγοραστός αποφάσισε να μιλήσει. Σε ασφαλές τηλεοπτικό περιβάλλον, χωρίς διάλογο, χωρίς αντίλογο. Με θλιμμένο ύφος, κουβέντα δεν είπε για τους ανθρώπους που χάθηκαν, για τον Γολγοθά που περνούν χιλιάδες συμπολίτες μας, για τις περιουσίες που εξαφανίσθηκαν! ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ!

Επιχείρησε ανεπιτυχώς να εμφανιστεί σαν θύμα της τεράστιας τραγωδίας. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ζήτησε από τους πολίτες να τον λυπηθούν για την αμείλικτη κριτική που δέχεται. ΘΥΜΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΕΙΚΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΝΕ ΟΡΦΑΝΟΣ!

Ένας ακατάσχετος μονόλογος, ύβρις και προσβολή προς τους πολίτες! Αντί αμέσως να παραιτηθεί συναισθανόμενος την δεινή κατάσταση στην οποία περιήλθαν πολλές χιλιάδες συμπολιτών μας κυρίως εξαιτίας της πολιτικής του, η αγωνία του επικεντρώνεται αποκλειστικά στη ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ!

Με τη φράση «είναι πολλά τα λεφτά Άρη» δίνουν οι πολίτες την δική τους ερμηνεία, όταν μας συναντούν. Η δημοσιευμένη πλέον λίστα με τα έργα των απευθείας αναθέσεων είναι πράγματι πολύ μεγάλη. Έργα μάλιστα που υπηρέτησαν αλλότριους σκοπούς! Δηλώνουμε την απεριόριστη εμπιστοσύνη μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη που ανέλαβε την υπόθεση”.