Μπροστά σε αποκαρδιωτικές εικόνες βρέθηκε το Σάββατο στο πλημμυροπαθές Κουλούρι, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης είδε από κοντά την κατάσταση που παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα, πέντε μήνες μετά τις πλημμύρες, ενώ έγινε αποδέκτης της έντονης δυσφορίας των πληγέντων που δηλώνουν ότι έχουν εγκαταλειφθεί από την πολιτεία.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας των επαφών που είχε, ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε τα εξής: «Πέντε μήνες σχεδόν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και η εικόνα στο Κουλούρι είναι αποκαρδιωτική. Τα κατεστραμμένα σπίτια παραμένουν ως έχουν, όπως ήταν την επόμενη ημέρα της καταστροφής. Τα σπίτια δεν είναι λειτουργικά και αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί αξιοπρεπώς στις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης.

Οι πολίτες παραπονούνται διαρκώς στις δημόσιες υπηρεσίες όμως μέχρι στιγμής ζουν δίπλα στα μπάζα και στα σκουπίδια αφού κανείς ακόμη δεν φιλοτιμήθηκε να τα μαζέψει!

Η απουσία της κρατικής αρωγής είναι προκλητική! Άραγε, θα συγκινηθεί κανείς από την κυβέρνηση; Θα συγκινηθούν ο κύριος Μητσοτάκης, ο κύριος Τριαντόπουλος, ο κύριος Αυγενάκης; Πριν από λίγες ημέρες από τη Λάρισα, είπαν ότι «είναι δίπλα στους πλημμυροπαθείς». Τι ακριβώς όμως εννοούσαν με αυτό; Γιατί η πραγματικότητα είναι ζοφερή και δε μπορεί να αλλοιωθεί με καμία έκφραση συμπόνοιας.

Οφείλουν άμεσα να στείλουν συνεργεία για να επαναφέρουν το Κουλούρι σε ένα ανθρώπινο επίπεδο διαβίωσης και να κάνουν πράξη όλες τους τις υποσχέσεις, που έχουν δώσει εδώ και μήνες για την δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων» κατέληξε.