Να παραμείνουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενείται επιστολή των εργαζόμενων της κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους «ζητώντας να γίνει πράξη το δίκαιο αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) για την παραμονή στις εργασίες τους μέχρι και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.»

Στην επιστολή, αναφέρεται ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) είχε ζητήσει από τις 30 Νοεμβρίου 2022 «…την παράταση του ήδη υφιστάμενου προγράμματος, είτε ώστε να μην αποστερηθούν οι Δήμοι το επόμενο κρίσιμο διάστημα που μεσολαβεί ως τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ένα τόσο χρήσιμο «εργαλείο», μέσω του οποίου διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τους και την παροχή απαραίτητων υπηρεσιών προς τους πολίτες…»

Επισημαίνεται η υποστελέχωση των Δήμων της χώρας καθώς και το γεγονός ότι 20.000 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους ζουν μια καθημερινότητα με ακρίβεια, πληθωρισμό, δυσκολία εξεύρεσης εργασίας και ζητούν την παραμονή στις εργασίες τους μέχρι και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.